Deprem korkusu İstanbulluları harekete geçirdi. Rekor göç başladı!

11 ilde büyük yıkıma neden olan 45 bin insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinden sonra risk altındaki kentlerden güvenli buldukları alanlara göç başladı. Marmara Depremi’ni unutmayan İstanbullular bir yandan kent içindeki güvenli alanlara taşınma arayışına girerken, bir yandan da kent dışına göç ediyor. Son 20 yılın en büyük göç hareketinin başladığı İstanbul'da yapılan tahminler nedeniyle olası bir depremin korkusu vatandaşları etkilemiş durumda.

Deprem korkusu İstanbulluları harekete geçirdi. Rekor göç başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbullular beklenen büyük İstanbul depremi tahminlerinin ardından  kenti terk etme arayışına girdi.
Eski binaların yoğunlukta olduğu Kadıköy , Avcılar, Beylikdüzü, Bağcılar, Sefaköy gibi pek çok ilçeden şehir dışına  göçü başladı.. Kenti terk ederken ailelerin daha küçük evlere taşınma nedeniyle daha az eşya alarak gittiği, bu nedenle şehirdeki depolarda da doluluk oranlarının arttığı dikkat çekti. 
İstanbul’dan çıkışların neredeyse son 20 yılın zirvesine çıktığını söylenirken, İstanbul'da yeni binaların yoğunlukta olduğu semtlerde hareketlliğin olmayışı dikkat çekti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.