Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Kağıthane Devlet Hastanesi boşaltılıyor!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fakültesi'nin Fatih'te bulunan binalarının depreme dayanıksız olduğu nedeniyle sağlık hizmetleri durdurulmuştu, bugünde Kağıthane Devlet Hastanesi için tahliye kararı alındı.

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Kağıthane Devlet Hastanesi boşaltılıyor!

Dün İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fakültesi'nin Fatih'te bulunan binaları depreme dayanıksız olduğu nedeniyle boşaltıldı, bununla birlikte binalarda sağlık ve eğitim hizmetleri durduruldu.

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen binaların boşaltılması sonrasında İstanbul Üniversitesi Rektörü Nuri Aydın'ın "Tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı bina ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının risk taşıdığı tespit edilmiştir. Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durduruldu. Bu kapsamda, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki sayacağım şu birimler devre dışı kalacaktır: Dahili ve Cerrahi Bölümlere ait Toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoğun bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur"" ifadelerini kullandı.

Dün binaların boşaltılması sonunda bugünde dikkat çeken bir açıklama geldi. Kağıthane Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğu nedeniyle boşaltılacağı açıklandı. 

Kararın alınması sonrasında Kağıthane Devlet Hastanesi'nin önümüzde ki günlerde tahliyesine başlanacağı öğrenildi. Hastanenin boşaltılması sonrasında hastaların ve sağlık çalışanlarının eyrantepe'deki Şişli Hamidiye Etfal Hastanesine sevk edileceği öğrenildi.







 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.