Doğum esnasında karısını yalnız bıraktığı için tazminat ödemesi yapacak

Şiddetli  bir şekilde geçimsizlik yaşamış olan çift boşanabilmek amacıyla Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Doğum esnasında karısını yalnız bıraktığı için tazminat ödemesi yapacak


Şiddetli  bir şekilde geçimsizlik yaşamış olan çift boşanabilmek amacıyla Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Karşılıklı bir şekilde boşanma davası içerisinde mahkeme davalı ve aynı zamanda karşı davacı durumda bulunan erkeğin ağır  bir şekilde kusurlu olduğuna hükmetmiş oldu. Çocuğun velayetinin anneye verilecek olmasına, ortak çocuğun lehine 300 Türk Lirası tutarında tedbir ile birlikte 400 Türk Lirası tutarına da iştirak nafakası için hükmetmiş oldu. Kadının yoksullukla alakalı nafaka isteğinin red edilmesine, kadın lehine 20.000 Türk Lirası tutarında maddi  bir tazminat, 10.000 Türk Lirası tutarında manevi bir tazminata, davalı durumdaki karşı davacı erkeğin maddi ile birlikte manevi tazminatla ilgili isteklerinin reddine karar verilmiş oldu.

Taraflar ise söz konusu bu istinaf mahkemesine taşımış oldu. Bölge Adliye Mahkemesi, son olarak erkeğin kusur belirlemiş olması, kadın lehine hükmedilmiş olan tazminatlar açısından istinaf ile alakalı başvurunun kabulüyle ilk derece mahkemesi kararının gerekçesinde yer alan; ''Fiziki şiddet ile birlikte eşini aldatmaktan dolayı sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiş olduğu'' şeklindeki vakaların erkeğe ait kusur olmaktan kesin bir şekilde çıkartılmasına, yerine ise ikame olmak üzre erkeğe ait kusur şeklinde ''Güven sarsacak davranışlarda bulunmuş olduğu'' şeklindeki ifadelerin gerekçeye ilave edilmesine hükmetti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.