Esrarengiz cinayette sır perdesi aralanmaya başladı

Fatih ilçesinde Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarından biri olan Uygur Türkü Saimait Aierken cinayeti konusunda 3 tane şüpheli şahıs gözaltına alınmış bir durumda.

Esrarengiz cinayette sır perdesi aralanmaya başladı


Fatih ilçesinde Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarından biri olan Uygur Türkü Saimait Aierken cinayeti konusunda 3 tane şüpheli şahıs gözaltına alınmış bir durumda. Kurbanlardan Aierken'in Kırgızistan hükümetine ait diplomat plakasına sahip bir araba kullanıyor olması da soruşturmanın seyrini değiştirmiş durumda. İstanbul polis ekipleri, İngiliz ajanlarından biri olan James Gustaf Edward Le Mesurier dosyasının hemen sonrasında bu önemli cinayeti de aydınlatabilmek amacıyla uğraşmakta.

Geçmiş olduğumuz gece İstanbul ilinde yer alan Fatih ilçesinin Millet Caddesi üstündeki bir tane otelin kafe kısmında uğramış olduğu silahlı saldırı sonrasında ağır bir şekilde yaralanmış iş insanlarından Saimait Aierken, kaldırılmış olduğu hastanede hayatını kaybetti.

Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleme altına almış bulunan ekipler, Saimait Aierken'in çok yakın ilişkilerini de araştırma işlemlerine başlamış bir durumda. Gerçekleştirilen bu araştırmalar sonrasında kimliği tespit edilen 3 tane  şüpheli gözaltına alınmış bir durumda.

Olayla alakalı olarak soruşturma yürütmeye başlayan polis memurları Aierken'in kullanmakta olduğu arabanın Kırgızistan hükümetine ait diplomatik bir araba olduğunu tespit etti. Saimait Aierken'in yaşamını yitirmiş olması Özbek ile birlikte Kırgız basını içerisinde de yer bulmuşken isminin Kırgızistan'da 700 milyon dolar tutarının yurtdışına kaçırılmış olmasıyla alakalı yürütülmüş soruşturmada geçtiği bilgisine ulaşıldı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.