Microsoft şirketinden eski windows sürümleriyle alakalı yeni karar

Microsoft şirketi Windows XP işletim sistemi ile birlikte Windows ME işletim sistemi ve de  Windows 7 işletim sistemi sürümündeki klasik internet oyunlarıyla alakalı desteğini kaldırmış olacak.

Microsoft şirketinden eski windows sürümleriyle alakalı yeni karar


Microsoft şirketi Windows XP işletim sistemi ile birlikte Windows ME işletim sistemi ve de  Windows 7 işletim sistemi sürümündeki klasik internet oyunlarıyla alakalı desteğini kaldırmış olacak. Internet Backgammon ile birlikte Internet Spades, Internet Hearts, Internet Checkers, MSN Go  ve  Internet Reversi  isimli uygulamalarını kaldıracağı açıklanan Microsoft şirketi, öteki uygulamalara odaklanabilmek amacıyla bu yolu izlemekte olduğunu ifade etti.

Microsoft şirketi tarafından yapılmış olan planlara bakılırsa Windows XP işletim sistemi ile birlikte Windows ME işletim sistemini kullanlar, üst kısımda ifade edilen uygulamalara desteği kaybetmiş ilk kullanıcılar oluyor. Desteklerin 31 Temmuz tarihi içerisinde kaldırılması konusunda bir beklenti var.

Pek çok internet oyunuyla alakalı desteğinin sona ermesi amacıyla tarih açısından 31 Temmuz söylenmiş olsa bile Windows 7 işetim sistemi sürümü üzerindeki desteğin 2020 senesinin ilk dönemlerinde kesileceği konusunda bir söylenti var.

Internet Games ile alakalı uygulamaların kalkıyor olması, aslında çok az seviyedeki insanı etkilemiş olacak bir problem gibi gözükmekte. 3. partiler tarafından açıklanan verilere bakılır ise Windows XP işletim sistemi sürümü, sadece %2 oranındaki  bir pazar payına sahip durumda. Bu söz konusu XP pazar payının çok büyük bir kısmını ise güvenlik konusundaki endişelerden dolayı internet bağlantısı bulunmayan bilgisayarların oluşturmakta olduğu düşünüldüğünde aslında söz konusu bu oyunların zaten oynanmayacak olduğu da açık bir şekilde söylenebilir.

Bu söz konusu gelişmelerin sonrasında ise Windows 7 işletim sistemi sürümünün de pazar oayı içerisinde bir düşüş yaşayacak olması konusunda bir beklenti var. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.