İstanbul ilindeki artçılar daha ne kadar sürecek?

İstanbul  ilinde yer alan Silivri ilçesinde gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depremin artçıları halen sürüyor.

İstanbul ilindeki artçılar daha ne kadar sürecek?


İstanbul  ilinde yer alan Silivri ilçesinde gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depremin artçıları halen sürüyor. Meydana gelmiş olan depremler ile birlikte artçı sarsıntılarla alakalı bir şekilde Yıldız Teknik Üniversitesinde yer alan Öğretim Üyesi görevinde bulunan Profesör Doktor Şükrü Ersoy, katılmış olduğu bir canlı yayın esnasında artçı depremlerin 1 ay daha devam edebileceğini ifade etti.

5,8 büyüklüğünde bulunan depremden hemen sonra günlerden beri aralıksız olarak süren artçılarla ilgili olarak bir konuşma gerçekleştiren Ersoy açıklamasında; ''Kritik durumda bulunan şu idi; Bu artçı sarsıntıların öncü olup olmadıklarını bilmiyoruz zira ana şoku yaşamış durumda değiliz. Yani gelecek dönemlerdeki büyük Marmara depremini bizler daha yaşamadık. Fakat söz konusu bu büyük deprem yaşanır ise bunların öncü olup olmadığı konusunda açıklama yapabiliriz. Şu sıralarda bunlar 4,6 ile birlikte 5,8 büyüklüğünde kendi başlarına münferit bağımsız bir deprem gibi gözüküyor. Ancak yeri de fazlasıyla kritik bir durumdaydı. Biçin? Yakınında yer alan kırmızı çizgi kırılmaya aday hale gelmiş bir fay zonu. Zira 1912 senesi içerisinde bir yanı kırılmıştı. 1999 senesi içerisinde de öteki köşesi kırılmış idi. Bundan dolayı da deprem gerçekleşen bölge kırılmaya aday bölgenin ilk sırasında olduğundan dolayı burayı detaylı bir şekilde izlemekteyiz. Ancak bunların öncü durumda bulunduğunu söylemek ise fazlasıyla spekülatif olacaktır. Bunun sonrasında daha büyük bir deprem gelecek demek ise fazlasıyla spekülatif olacaktır. Fakat teknik açıdan ise bunların tamamı olanaklı'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.