Marmara Bölgesi adeta bir beşik gibi sallanıyor

İstanbul ilinde yer alan Silivri ilçesinde 5,8'lik bir şiddete sahip yaşanan depremin hemen sonrasında bugün aynı bölge üzerinde tekrar çok fazla sayıda deprem meydana geldi.

Marmara Bölgesi adeta bir beşik gibi sallanıyor


İstanbul ilinde yer alan Silivri ilçesinde 5,8'lik bir şiddete sahip yaşanan depremin hemen sonrasında bugün aynı bölge üzerinde tekrar çok fazla sayıda deprem meydana geldi. Saatler 14:03'ü gösterirken Marmara Denizi üzerinde gerçekleşmiş olan 3,8 büyüklüğüne sahip depremin hemen sonrasında saatler 17:28'i gösterirken Merkez üssü Silivri ilçesi olduğu açıklanan  3,0 büyüklüğüne sahip bir tane daha deprem gerçekleşti..

Marmara Denizi üzerinde Silivri ilçesinin açığında 3.8 büyüklüğüne sahip yeni bir  tane deprem daha gerçekleşmesinin sonrasında AFAD, Perşembe günü gerçekleşen depremden sonra artçı sarsıntıların sayılarının 314 taneye kadar ulaşmış olduğu konusunda bir açıklamada bulundu.

Ne olmuştu?

Marmara Denizinde yer alan Silivri ilçesinin açık bölgesinde 26 Eylül Perşembe gününde gerçekleşen gelen depremin büyüklüğünü AFAD 5.8 şiddetinde, Kandilli Rasathanesi de 5.7 şiddetinde açıklamış idi.


Perşembe günü gerçekleşmiş olan depremden hemen sonra çok  fazla sayıda bina üzerinde hasar meydana gelmiştir. Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Fuat Oktay geçtiğimiz gün paylaşmış olduğu açıklama içerisinde en az 473 tane bina üzerinde hasar tespit edildiği konusunda bir açıklama yapmıştı. Depremden hemen sonra 34 kişinin ise yaralandığı ifade edilmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.