Jandarma tipide mahsur kalan köylülerin imdadına yetişti

Özalp ilçesine bağlı  bulunan Hacıali köyü içerisinde içme suyu hattında meydana gelen arızadan dolayı su kesintisi yaşanmış oldu.

Jandarma tipide mahsur kalan köylülerin imdadına yetişti


Özalp ilçesine bağlı  bulunan Hacıali köyü içerisinde içme suyu hattında meydana gelen arızadan dolayı su kesintisi yaşanmış oldu. Arızanın sebebini belirlemek ve  de kontrol amacıyla Pirreşit Dağı'yla İshakbey Dağı'nın arasında yer alan bölgeye gitmiş olan 10 tane köylü, tipiyle beraber fırtına sebebiyle bölge içerisinde mahsur kaldı. Köylülere ulaşamamış olan yakınları, jandarma ile birlikte AFAD'ın ekiplerine ihbarda bulundu. İl Jandarma Komutanlığı ise bu bölgeye İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediyesi ve de  Özalp Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler ilk önce 5  tane vatandaşa ulaşabildi. Kurtarılmış olan köylülerin ilk müdahaleleri ise 112 Acil ekipleri tarafından bulundukları yerde gerçekleştirirken, öteki 5 kişi ile de telefonla irtibatı sağlanarak yerleri açıkça tespit edildi.

Van Valiliğinin koordinesi ile Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın tarafından Van Helikopter Filo Komutanlığı içerisinden kalkmış olan bir Sikorsky tipindeki helikopter köylüleri kurtarabilmek amacıyla görevlendirildi. Havanın çok yağışlı bir durumda olması ve görüş mesafesinin çok kısıtlı olmasından dolayı helikopter kısa zaman sonrasında geriye döndü. Hava yavaşça kararmaya başladığı esnada, jandarma ekipleri hemen harekete geçti, mahsur kalmış olan köylülerin kurtarılması amacıyla yeniden çalışma başlatıldı. Ekiplerin çok yoğun bir şekildeki çalışması sayesinde mahsur kalmış olan öteki 5 tane köylü de yaklaşık olarak 3 saat devam eden çalışma sonucunda kurtarılabildi. Köylüler ise, 112 Acil ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.