Kilis'te "Süper Hücre Fırtınası" görenleri hayrete düşürdü!

Kilis'te tekili olan yağış yerini ceviz büyüklüğünde doluya bıraktı. Kentin birçok noktası dolu yağışından etkilenirken hayat felç oldu. Yağışla birlikte gece karanlığını gündüze çeviren ve "Süper Hücre Fırtınası" olarak adlandırılan doğa olayını görenler şok oldu.

Kilis'te "Süper Hücre Fırtınası" görenleri hayrete düşürdü!

Meteoroloji tarafından. tahmin edilen kuvvetli yağış ve fırtına depremin de vurduğu Kilis'te etkisini gösterdi. Yağışın dolu şeklini almasıyla hayatın felç olduğu kentte araçlar hasar gördü. Yağış nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Yağışlarla birlikte gece karanlığını aydınlatan yıldırım ve şimşek görüntüleri bölge halkını hayrete düşürdü. Süper Hücre Fırtınası olarak adlandırılan doğa olayında kent gece vakti gündüze döndü. 
Süper hücre, atmosferin yukarı seviyelerindeki açısal rüzgar yön değişiminin fazla olduğu kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgarların aşırı olduğu kuvvetli bir oraj biçimidir. İlkkez bu doğa olayın tanıklık eden vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı, gök delindi yorumları geldi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.