Konkordato sürecinden çıkacak

Geçmiş olduğumuz sene döviz kuru üzerinde meydana gelen negatif dalgalanmayla beraber çok fazla sayıda firma arka arkaya konkordato ilan etmesinden dolayı piyasa içerisinde de olumsuz bir hava rüzgarının esmeye başlamasına sebep oldu.

Konkordato sürecinden çıkacak


Geçmiş olduğumuz sene döviz kuru üzerinde meydana gelen negatif dalgalanmayla beraber çok fazla sayıda firma arka arkaya konkordato ilan etmesinden dolayı piyasa içerisinde de olumsuz bir hava rüzgarının esmeye başlamasına sebep oldu. Hükümetin almış olduğu kararlar sonucunda meydana gelen olumlu hava sayesinde özellikle de döviz kuru üzerinde meydana gelen gerilemeden dolayı firmaların konkordato süreçleri içerisine pozitif gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçmiş olduğumuz sene konkordato ilan etmiş olan alüminyum sektöründeki ileri gelen 95 senelik Burak Alüminyum Anonim Şirketi'de bankalar ile arasındaki borç yapılandırmasını bitirmiş olduğunu ve konkordato süreci içerisinde çıkış hazırlığına girmiş olduğu konusunda açıklama yaptı.

Burak Alüminyum şirketinin yapmış olduğu yazılı açıklamaya bakılır ise, şirketin konkordato sürecine girmiş olmasının sebebi olarak, Türk lirası üzerinde meydana gelen ani bir değer kaybının yanı sıra kısa vadeli banka borçları üzerinde yaşanan problemler gösterilmekteyken, 9. ayın sonuna gelindiğinde mevcut süreçle alakalı bir şekilde ''Piyasaları  çok fazla mağdur etmemiş olan bir süreç yönetimi yapılmış olduğu ve bütün zorluklara karşın tüm taahhütlerini yerine getirmeyi başarmış aynı zaman içinde özellikle de ihracat müşterileriyle alakalı portföyünü yeni anlaşmalar yaparak genişletmeyi başarmış ve bu süreç içerisinden daha da güçlenip çıkmayı başarmış olmanın  haklı bir gururunu yaşıyoruz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.