Dünya üzerindeki en değerli şirket ünvanı devam ediyor

Dev firmalar, dünya üzerindeki en değerli firması olmayı başarmak amacıyla kıyasıya  bir şekilde rekabet durumundalar. Haziran ayını da ardımızda bırakmamızla beraber firmalar, mali raporlarını paylaşmayı sürdürmekteler.

Dünya üzerindeki en değerli şirket ünvanı devam ediyor


Dev firmalar, dünya üzerindeki en değerli firması olmayı başarmak amacıyla kıyasıya  bir şekilde rekabet durumundalar. Haziran ayını da ardımızda bırakmamızla beraber firmalar, mali raporlarını paylaşmayı sürdürmekteler. Şimdi ise Microsoft şirketi, dünya üzerindeki en değerli firma olma konusundaki ünvanı ile, en son verileriyle alakalı paylaşım yaptı. 

Paylaşılmış olan verilere baktığımız zaman Microsoft şirketi, yalnızca Xbox ile birlikte oyun hizmetlerinin satışları konusunda azalma yaşamış durumdayken, öteki tüm hizmetleri üzerinde satışlarını ve doğal bir şekilde de gelirlerini çoğaltmayı başarmış oldu.

Microsoft şirketinin yapmış olduğu açıklamalara bakılır ise oyun ile birlikte Xbox konsolların satışı konusunda %10 seviyelerinde bir düşüş mevcut. Fakat söz konusu bu düşüşün olması, Microsoft şirketi açısından herhangi bir şekilde problem teşkil etmemekte. Microsoft şirketine kalırsa oyun sevenler, firmanın önümüzdeki sene piyasaya çıkartacak olduğu ve mevcut durumda yer alan sürümden tam 4 kat hızlı olarak geleceği belirtilen Xbox'ı beklemeye başladılar.

Verilere bakıldığı zaman Microsoft şirketi, en yüksek seviyedeki gelir yükselmesini bulut hizmetlerinden Azure üzerinde yaşamış oldu. Paylaşılmış olan rapora bakıldığında Azure isimli platformun geçtiğimiz 3 ay içerisindeki gelirleri, senelik bazda bakıldığı zaman %68 seviyesinde artmış oldu. Fakat söz konusu bu artış, firmayı çok fazla memnun etmiş gibi gözükmemekte zira Azure üzerinde yer alan gelirler, git gide azalan bir eğri ile yükselmeye devam ediyor.

Microsoft şirketinin Windows, Office ile birlikte bilgisayar satışları benzerindeki bütün verileri birleştirilmiş olduğunda geçtiğimiz 3 aylık gelirinin 33.7 milyar dolar tutarında bulunduğu da görülebilmekte. 

Açıklanmış olan bu veriler, Microsoft şirketinin hisse seneleri üzerinde de artış yaşanmasına sebep oldu. Microsoft şirketinin hisse senetleri söz konusu bu açıklamanın hemen sonrasında sadece birkaç saat içinde %1.3 oranında artış göstermiş oldu. Firmanın toplamda yer alan değeri de 1.05 trilyon dolar tutarına çıktı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.