Marmara'daki depremler korkuttu

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir ilinde yer alan Altıeylül ilçesi içerisinde akşam saatler 23:14 civarında 4,6 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleştiğini açık bir şekilde ifade etti.

Marmara'daki depremler korkuttu


İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir ilinde yer alan Altıeylül ilçesi içerisinde akşam saatler 23:14 civarında 4,6 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleştiğini açık bir şekilde ifade etti. Söz konusu bu deprem İstanbul ilinin yanı sıra İzmir ili ile birlikte Manisa ili ve  Bursa ilinde de hissedilmiş oldu.

AFAD'ın resmi internet sayfası üzerinde yer almış olan bilgiye bakılırsa, saatler 23:14'ü gösterirken, Altıeylül ilçesinde 4,6 büyüklüğüne sahip bir yer sarsıntısı kaydedilmiş durumda. Bahsi geçen bu depremin ortalama olarak 7 kilometrelik bir derin bölgede gerçekleştiği ifade edildi. Kandilli Rasathanesi de Balikesir ilinde yer alan Altieylül ilçesi içerisinde saatler 23:14'ü gösterirken gerçekleşen depremin 5.0 büyüklüğünde açıklamış oldu.


AFAD tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, Balikesir ilinin Altıeylül ilçesi içerisinde saatler 23:24'ü gösterirken, 4.3 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Altıeylül ilçesinde saatler 23:46 civarında 4,0 büyüklüğüne sahip bir deprem daha gerçekleşti.


Gerçekleşmiş olan 4.6  büyüklüğüne sahip depremin hemen sonrasında Gönen ilçesinde yer alan Gündoğan Mahallesinin muhtarı görevinde bulunan Kadir Yeşil açıklama gerçekleştirdi.

Bu döneme kadar bu şekilde bir sallanmayı hiç görmedik ifadelerine yer veren muhtar; ''Halk şu an içerisinde fazlasıyla korkulu bir vaziyette. Herkes  hızlı bir şekilde sokaklara çıkmış durumda. Artık korku ile birlikte panik haline girdik. Korkudan dolayı herkes kendilerini dışarıya atmış oldu. Bu döneme kadar hiç bir şekilde böyle bir sallanma görmedik.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.