Mesaide sosyal medyaya girenlere kötü haber

Özel bir şirkette kalite kontrol sorumlusu pozisyonunda çalışmakta olan genç, iş yerinde yer alan bilgisayarı şahsi işleri için kullandığı gerekçe gösterilerek işten kovuldu.

Mesaide sosyal medyaya girenlere kötü haber


Özel bir şirkette kalite kontrol sorumlusu pozisyonunda çalışmakta olan genç, iş yerinde yer alan bilgisayarı şahsi işleri için kullandığı gerekçe gösterilerek işten kovuldu. Kıdem tazminatıyla birlikte ihbar tazminatı alabilmek amacıyla mahkemeye başvuruda bulunan personel ise talep ettiğini alamadı.

Bir firma içerisinde kalite kontrol sorumlusu pozisyonunda çalışmakta olan genç, iş yerine ait bilgisayarı kendi şahsi işleti için kullandığı gerekçe gösterilerek işten kovuldu. İş yerine ait olan bilgisayarı kullanarak mesai saatlerinde sosyal medya platformlarıyla birlikte online bahis oyunları sayfalarına girmesinden dolayı işverenin güvenini sarsmış olduğu ileri sürülen genç, soluğunu hemen  İş Mahkemesi'nde almış bulundu.

Ortalama olarak 3 sene süresince çalışmış olduğu iş yeri içerisinde,  mevcut durumdaki hizmet sözleşmesinin haksız bir şekilde  bildirimsiz şeklinde feshedilmiş olduğunu, fakat tazminatla alakalı alacaklarının ödemesinin yapılmadığını ifade ederek, kıdem tazminatının yanı sıra ihbar tazminatı ile alakalı alacaklarının da avalı firmadan tahsil edilmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Yargıtay'ın 22. Hukuk Dairesi tarafından açıklanan kararda; davacının davalı durumda bulunan iş yeri içerisinde kalite kontrol personeli olarak çalışmakta olduğu, kendisine söz konusu bu görevi gereğince tahsis edilmiş bilgisayarı üstünden yapmış olduğu işle alakalı olmayan web ve sosyal paylaşım sayfalarına giriş yaptığına vurgu yapıldı. Davacı kişinin; işverenin bütün uyarılarına karşın bu tutumunu sürdürdüğü ve hatta bundan dolayı da işveren tarafından uygunsuz durumda bulunan web sayfalarına erişimin engellenmesi şeklinde tasarrufta bulunulmuş olduğu iddia edildi.



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.