Meteoroloji'den Doğu'a yer alan iller için uyarı

Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde yüksek bölgeler üzerinde karla karışık yağmurun yanı sıra kar yağışının beklenmekte olduğu ifade edildi.

Meteoroloji'den Doğu'a yer alan iller için uyarı


Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde yüksek bölgeler üzerinde karla karışık yağmurun yanı sıra kar yağışının beklenmekte olduğu ifade edildi.

Meteorolojinin 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, bölge üzerinde havanın sabah erken saatlerde az bulutlu bir şekilde, zaman içerisinde parçalı ve çok  daha bulutlu geçmesi konusunda bir beklenti var.

Öğle saatleri itibariyle de Erzurum iliyle birlikte Kars ili, Erzincan ili ve  de Ardahan ilinin etrafının, gece saatleri itibariyle de bölgenin tamamında sağanağın etkili bir durumda bulunacağı konusunda tahminler var. Bölge üzerindeki yağışların akşam saatleri itibariyle yüksek kesimler içerisinde karla karışık yağmurun yanı sıra kar şeklinde bulunacağı ön görülmekte.

Sıcaklıkların ise mevsim normallerinin seviyesinde seyredecek olduğu bölge üzerinde rüzgar, kuzey bölgesi ile birlikte kuzeydoğu bölgesinde hafif bir kuvvette esiyor olacak.

Gece yarısında en düşük  durumda bulunan hava sıcaklığı, Kars ilinde sıfırın altında 4 derece, Erzurum iliyle birlikte Erzincan ili ve de Ardahan ilinde 1 derece, Ağrı ilinde 2 derece, Iğdır iliyle birlikte Tunceli ilinde de 5 derece olarak ölçülmüş durumda. Gün içerisinde en yüksek seviyede bulunan sıcaklıkların Iğdır ilinde 21 derece ile birlikte Erzincan ile Tunceli ilinde 16 derece, Ağrı ilinde 14 derece, Ardahan ilinde 13 derece, Kars ilinde 11 derece ve Erzurum ilinde de 9 derece olması konusunda bir beklenti var.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.