Meteoroloji'den sağanak yağışla beraber hortum uyarısı

Meteoroloji yapmış olduğu açıklamada Kastamonu ilinin yanı sıra Sinop ili ile birlikte Çorum ili konusunda sağanakla beraber dolu ve de hortum uyarılarında bulunmuş durumda.

Meteoroloji'den sağanak yağışla beraber hortum uyarısı


Meteoroloji yapmış olduğu açıklamada Kastamonu ilinin yanı sıra Sinop ili ile birlikte Çorum ili konusunda sağanakla beraber dolu ve de hortum uyarılarında bulunmuş durumda. Meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşların  çok daha dikkatli bir durumda ve çok tedbirli davranması talep edildi.

Kastamonu ilinin yanı sıra Sinop ili ve de Çorum'la alakalı sağanak yağışların yanı sıra dolu ve de hortum uyarılarında bulunmuş durumda. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, bugün Kastamonu iliyle beraber Sinop ilinin çevreleri ve ayrıca Çorum ilinin kuzey bölgelerinde yerel bir şekilde kuvvetli yağışla beraber dolu etkili olacağı ifade edildi. Söz konusu bu açıklama içerisinde, meydana gelebilecek hortumun yanı sıra sel baskınları ile birlikte yıldırım düşmesi ve yağış esnasında kuvvetli rüzgarla doluya karşı vatandaşların dikkatli bir durumda ve çok tedbirli davranması talep edildi.

Diğer taraftan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 tane ille ilgili olarakta kuvvetli yağış anlamı taşıyan sarı kodla bir uyarıda bulundu. Kuvvetli bir şekildeki yağışın beklenmekte olduğu iller ise şu şekilde sıralanmış durumda: Ankara ilinin yanı sıra Aydın ili ile birlikte Bolu ili, Balıkesir ili, Çanakkale ili, Bursa ili, Edirne ili, Çankırı ili, İstanbul ili, Eskişehir ili Kastamonu ili, İzmir ili,  Kocaeli ili, Kırklareli ili, Manisa ili, Kütahya ili, Sinop ili, Sakarya ili, Uşak ili, Tekirdağ ili, Bartın ili, Zonguldak ili, Karabük ili, Yalova ili ve Düzce ili.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.