Meteoroloji uyarısını tarih vererek yaptı

Sivas ile birlikte Kayseri,  Yozgat ve Nevşehir illeri için kuvvetli rüzgarla birlikte fırtına konusunda özel bir uyarı yapıldı.

Meteoroloji uyarısını tarih vererek yaptı


Sivas ile birlikte Kayseri,  Yozgat ve Nevşehir illeri için kuvvetli rüzgarla birlikte fırtına konusunda özel bir uyarı yapıldı.


Meteorolojinin 7. Bölge Müdürlüğünün Bölgesel Tahmin ile Uyarı Merkezi içerisinden yapılmış özel açıklamaya bakılır ise, yarın öğle saatleri itibariyle Sivas ile birlikte Kayseri illerinin tamamıyla birlikte Nevşehir iliyle beraber Yozgat ilinin güney ve de doğu kesimleri içerisinde rüzgarın hızının  saatlik 40 ila 60 kilometreye kadar ulaşması konusunda bir beklenti var.

Rüzgarın ise zaman zaman fırtına biçimine dönerek saatte 60 ila 80 kilometrelik bir hız ile  esecek olduğu konusunda da tahminler mevcut.

Kuvvetli bir şekildeki rüzgarla birlikte fırtınadan dolayı meydana gelebilecek soba ile birlikte doğal gaz  kaynaklı zehirlenmelerin yanı sıra çatı uçmaları, ağaç ya da direklerin devrilmesi, kar örtüsü  bulunan bölgeler içerisinde tipi meydana gelmesi, kar sürülmesi, ulaşım içerisinde aksamalar ve kar erimeleri benzerindeki  olumsuzluklara karşı çok daha tedbirli olunması talep edildi.

Meteoroloji'den yapılmış olan son değerlendirmelere bakılır ise, Türkiye kuvvetli bir şekilde sağanak yağışın etkisi altına girmiş olacak. Marmara Bölgesi ile birlikte Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde etkili  bir durumda olmasını beklenen yağışlardan ötürü sel baskınlarının yaşanabilecek olduğu konusunda da bir uyarı gerçekleştirildi
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.