Meteorolojiden uyarı

Meteorolojinin Genel Müdürlüğü; Karadeniz Bölgesi ile birlikte İç Anadolu Bölgesi ve  Marmara bölgesinde yer alan 20 tane ille ilgili sarı kodla kuvvetli yağış konusunda bir uyarıda bulunmuş durumda.

Meteorolojiden uyarı


Meteorolojinin Genel Müdürlüğü; Karadeniz Bölgesi ile birlikte İç Anadolu Bölgesi ve  Marmara bölgesinde yer alan 20 tane ille ilgili sarı kodla kuvvetli yağış konusunda bir uyarıda bulunmuş durumda. Meteoroloji, kuvvetli bir şekildeki yağışın meydana getirecek olduğu olumsuzluklara karşı vatandaşların çok daha dikkatli ve tedbirli olmalarını talep etti.

Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz Bölgesinin iç bölümleri, İç Anadolu Bölgesinin kuzeyi ve ayrıca Marmara Bölgesinin güney ile birlikte batı kesimlerinde yarın yerel  bir şekilde kuvvetli yağış beklentisi var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan uyarıya bakılırsa, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz Bölgesinin iç kesimleri (Bolu ilinin yanı sıra Karabük ili ile birlikte Düzce ili, Çorum ili, Kastamonu ili, Tokat ili,  Amasya ili,  Sinop ili, Samsunili,  Bartın ili ve Zonguldak ilinin iç bölümleri), Marmara Bölgesinin güney ile birlikte batısı (Bursa ilinin yanı sıra 
 Edirne ili ile birlikte Balıkesir ili,  Tekirdağ ilinin batıda yer alan ilçeleri, Kırklareli ili ve Çanakkale ilinin doğu bölgesindeki ilçeleri) ile beraber İç Anadolu'nun kuzey bölgesinde yer alan (Ankara ilinin yanı sıra Çankırı ili ile birlikte Kırıkkale ili ve Yozgat ili)  illerin yarın öğleden önce yerel bir şekilde çok kuvvetli (21-50 kilogram/m2) sağanak bir şekilde gök gürültülü bir şekilde sağanak yağış konusunda hava durumu tahmin edilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.