Metro çalışmasının başlandığı açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin sözcüsü görevinde bulunan Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden kredi problemini çözmüş oldukları duyurusunu yaptı.

Metro çalışmasının başlandığı açıklandı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin sözcüsü görevinde bulunan Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden kredi problemini çözmüş oldukları duyurusunu yaptı.

Ongun açıklaması içerisinde; ''Kaynarca - Tuzla - Pendik metro hattının yapılma işlemine başlıyoruz. Bu söz konusu hattımız 1 milyon tane yolcuya hizmet veriyor olacak.'' şeklindeki bir paylaşım gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Raylı Sistemler Dairesinin Başkanı görevinde bulunan Pelin Alpkökin; ''Belki de finans kaynağını en son yaratmış olduğumuz projelerimizden biridir. Fazlasıyla yakın bir zamna içerisinde Fransız Kalkınma Ajansı'yla bir kredi imzalamış olduk. Bu söz konusu hattımızın ise nerdeyse hiç bir çalışma gerçekleştirilmeden sözleşmeleri imzalanmış, saha teslimleri gerçekleştirilmiş ve öylece %1 seviyesindeki fiziksel ilerleme ile beklemekte olan hatlarımızdan biriydi'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Kredi ile alakalı anlaşmanın yeni imzalanmış olduğunu ifade eden Alpkökin açıklamasında; ''Teknik bir şekilde, iş programı şeklinde, işte kontrollük açısından tün hattı yeniden bir gözden geçirmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan İmamoğlu, geçmiş olduğumuz günler içerisinde Fatih Altaylı'nın sunmakta olduğu Teke Tek isimli programda metro çalışmaları konusunda bir bilgi aktararak; ''Sizin program içerisinde çok özel bir müjdeyi da aktarmayı istiyorum. Ümraniye - Ataşehir - Göztepe arasındaki hattı 175 milyon tutarındaki bir kredi sözleşmesi ile başlattık. Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli arasındaki hattı da 110 milyon avroluk kredi sözleşmesi ile başlatmış olduk. 86 milyon avro tutarındaki bir kredi sözleşmesi ile birlikte Kaynarca - Tuzla - Pendik metro hattı için de start vermiş olacağız.'' ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.