Metrobüs durakları içerisinde yeni bir ilk

Sağlıklı ve tamamen yenilenebilir enerji üretilmesine dikkat çekebilmek maksadıyla pedal çevirme esnasında enerji üretimi yapan bisiklet projesi yaşama geçirilmiş durumda.

Metrobüs durakları içerisinde yeni bir ilk


Sağlıklı ve tamamen yenilenebilir enerji üretilmesine dikkat çekebilmek maksadıyla pedal çevirme esnasında enerji üretimi yapan bisiklet projesi yaşama geçirilmiş durumda. Meraklı durumdaki bakışlar altında bisikleti denemekte olan vatandaşlar hem spor yaptılar hem ise enerji üretip telefonlarını şarj etmeyi başarmış oldular.

Kullanım dışı kalmış olan bisikletlere, İETT bünyesi içerisinde gerekli düzenlemeler yapılarak cep telefonu şarj sistemi ilave edilerek 3 farklı noktada hizmete sunulmuş olan proje Tarihi Karaköy Tünel'i ile birlikte Mecidiyeköy'de yer alan metrobüs istasyonu, Beylikdüzü'nde yer alan son durak metrobüs istasyonu içerisinde yer alıyor. Projenin her  bir metrobüs durağı içerisinde yer alması amacıyla da çalışmalar devam ediyor.

İETT İşletmelerinin Genel Müdürlüğü tarafından yaşama geçirilmiş olan projeyle birlikte; şarj bisikleti içerisinde spor yapma esnasında ortaya çıkmış olan fiziksel durumdaki enerji, elektrik enerjisine dönüştürülüp, akıllı telefonlar şarj edilebilmekte. Vatandaşlar ise, metrobüs bekleme esnasında hem sporlarını yapmakta hem ise bu şekilde enerji üretmekte. 

Komple ücretsiz bir biçimde vatandaşların hizmetlerine sunulmuş olan bu bisiklet, yalnızca kas gücüyle çalışmakta. Temiz bir enerji üretilmesine dikkat çekebilmek maksadıyla hayata geçirilmiş olan pedal çevirme esnasında enerji üretmekte olan bisiklet sayesinde, vatandaşlar hem spor yapabilmiş oluyor hem ise bu  spor hareketleri sonrasında ortaya çıkmış olan enerji elektrik enerjisine dönüştürülüp telefonlarını şarj edebilmekteler.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.