Bulut oyun teknolojisinin kaçırılmaması gerektiğini açıkladı

Bulut Oyun ile alakalı konu, özellikle geçtiğimiz birkaç aydan beri Google şirketinin kendi oyun konsollarından Google Stadia tanıtımını yapmasıyla birlikte alevlenmiş durumda.

Bulut oyun teknolojisinin kaçırılmaması gerektiğini açıkladı


Bulut Oyun ile alakalı konu, özellikle geçtiğimiz birkaç aydan beri Google şirketinin kendi oyun konsollarından Google Stadia tanıtımını yapmasıyla birlikte alevlenmiş durumda. Sony şirketi ile Microsoft şirketi gibi devler, fuarlar esnasında yeni konsollarla alakalı bilgiler aktarırken bulut oyun sisteminden de söz etmeyi ihmal etmediler. Bu söz konusu  sistemin mantığı da fazlasıyla kolay: Oyunları ev içerisinde yerel bir  tane sunucuda (PlayStation konsolu ile birlikte Xbox konsolu, PC benzerinde) tutmaktan ise, şirketlerin kendi sunucularının üstünden çekmek hem maliyeti azaltmış olacak hem ise direkt olarak bir yedek olabilecek.

Nintendo şirketinin yöneticileri için ''Bulut Oyun ile Cloud Gaming'' konusu sorulduğu zaman, bu söz konusu sistemin gelecek dönemde çok daha iyi yerlere gelecek olduğunu, kendilerinin ise bu alan içerisinde rekabet etmelerinin gerekli olduğunu ifade ediyorlar. Nintendo şirketinin Başkanı, şöyle konuştu; ''Yakın bir zamanda her bir oyunun bulut tabanlı olarak karşımıza çıkacağını düşünmemekte olduğumuz gibi teknolojinin de gelişmekte olduğunu görebilmekteyiz. Gelecek dönemde bulut  tabanlı oyunlarının oyunculara çok  daha fazla yapım sunacak olduğu da  büyük bir gerçek. Bizler ise bu alan içerisinde kendimizi geliştirmeye başlamalı ve de  rekabet etmeliyiz. Bununla birlikte ortamda yer alan bu değişiklikler, dünya üzerinde oyun oynayanların sayısını çoğaltırsa Nintendo şirketinin sağlayabilecek olduğu benzeri olmayan eğlenceyi çok daha fazla kişiye de ulaştırmış olabiliriz.''

Mario ile birlikte Zelda ve de  Donkey Kong benzerindeki oyunların da yöneticisi konumunda yer alan Nintendo şirketinin yetkililerinden Shigeru Miyamoto, bütün oyunların hiç bir şekilde bulut tabanlı olamayacak olduğunu ve yerelde oynanmakta bulunan oyunların sürekli var olacağını ifade ediyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.