Rüşvetle ve usulsüzlükle suçlanan eski Başkan için 154 yıla kadar hapis talep edildi!

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanı olarak seçilen Murat Hazinedar gerçekleştirilen rüşvet operasyonu sonrasında gözaltına alınan 17 kişi arasında yer almaktaydı, yapılan operasyonlar sonrasında hazırlanan iddianame kapsamında Hazinedar için 154 yıla kadar hapis talep edildi.

Rüşvetle ve usulsüzlükle suçlanan eski Başkan için 154 yıla kadar hapis talep edildi!

Beşiktaş Belediyesi'ne ekipler tarafından düzenlenen "rüşvet" ve "irtikap" operasyonu kapsamında aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmış, konuyla alakalı olarak soruşturma başlatılmıştı.

Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın göreve gelmesi sonrasında İmar İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'yi getirmiş, yapılan değişiklik sonrasında Sipahi'nin devam eden soruşturmaları olması nedeniyle gelen tepkiler nedeniyle bir süre sonra Sipahi tekrardan görevden alınmıştı.

Yapılan görev değişikliği öncesinde Sipahi'nin herhangi bir yetkisi olmaması ancak belediyeye ait bulunan binanın 4. katında kendisine özel makam odası tahsis edilmesi ve onaylanacak evrakların Belediye Başkan Yardımcısından önce Sipahi'nin onayına sunulması nedeniyle hazırlanan iddianamede bu husulara yer verildi.

Şüpheli olarak gözaltına alınan Hüseyin Avni Sipahi'ye verilen denetleme yetkisi sonrasında toplanan bağışların mahkeme tarafından usulüne uygun bir şekilde harcanmadığının ve bağış adı altında toplanan paraların  Beltaş Vakfı Mütevelli Üyesi olan Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarına "huzur hakkı" ödemesi adı altında dağıltıldığı ortaya çıktı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin tamamlanması sonrasında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın belediyeyi kendi şirketi gibi yönettiği ve yakın akrabaları ile arkadaşlarını işe soktuğu, halk tarafından yapılacak olan her başvuru için "bağış" adı altında para almayı zorunlu tuttuğu iddia edildi.

Önümüzde ki günlerce İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davada eski Başkan Murat Hazinedar için 154 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı, Hüseyin Avni Sipahi içinse 96 yıla kadar hapis talep edildi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.