Sahte dolar operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yer alan Mali Şube ekiplerinin Kağıthane ilçesiyle birlikte Sarıyer ilçesinde gerçekleştirdiği operasyon kapsamında 127 milyon 500.000 sahte Amerika Birleşik Devletleri doları ele geçirilmiş oldu.

Sahte dolar operasyonu


İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yer alan Mali Şube ekiplerinin Kağıthane ilçesiyle birlikte Sarıyer ilçesinde gerçekleştirdiği operasyon kapsamında 127 milyon 500.000 sahte Amerika Birleşik Devletleri doları ele geçirilmiş oldu. Sahte para basımı konusunda kullanılmakta olan matbaa makinalarına el konulmuşken, sekiz tane şüpheli gözaltına alınmış oldu. Operasyonun yaşandığı an ise polis kameraları tarafından görüntülendi.

İstanbul ili içerisinde, geçtiğimiz sene Temmuz ayı içerisinde gerçekleşen sahte dolar operasyonu kapsamında 271 milyon 150.000 dolar ele geçirilmiş durumdaydı. Sarıyer ilçesiyle birlikte Kağıthane ilçesinde gerçekleştirilen operasyonun ikinci dalgası esnasında 127 milyon 500.000 sahte dolar daha ele geçirilmiş oldu. Söz konusu bu operasyon kapsamında ele geçirilmiş olan sahte dolarların Güney Amerika ile birlikte Afrika ülkelerinde yer alan FETÖ üyelerine yollanacağı iddia edildi. Söz konusu bu operasyon kapsamında sekiz kişi yakalanmış oldu.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmanın dahilinde, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğüne sahip ekipler, FETÖ'yle bağlantılı durumdaki bir suç örgütünün, 2019 senesinin Temmuz ayı içerisinde piyasaya çıkartmak amacıyla yüklü seviyede sahte para basmış olduğu istihbaratının üstüne çalışma başlatmış, o tarih esnadaki baskın esnasında 271 milyon 150.000 sahte dolar ele geçirilmiş durumdaydı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.