Sanayide çakarlar konusunda büyük bir yoğunluk

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 1 Kasım tarihi içerisinde yürürlüğe gireceği açıklanan düzenleme ile birlikte farklı kurumlarla birlikte kuruluş araçları üzerinde yer alan ve ''çakar'' şeklinde tabir edilmekte bulunan sesli uyarı işaretleri  tamamen yasak bir durumda bulunacak.

Sanayide çakarlar konusunda büyük bir yoğunluk


İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 1 Kasım tarihi içerisinde yürürlüğe gireceği açıklanan düzenleme ile birlikte farklı kurumlarla birlikte kuruluş araçları üzerinde yer alan ve ''çakar'' şeklinde tabir edilmekte bulunan sesli uyarı işaretleri  tamamen yasak bir durumda bulunacak. Söz konusu bu düzenlemenin yürürlüğe girmiş olmasına sadece 2 gün kalmışken, Ankara ilinde yer alan oto elektrik şirketleri içerisinde de yoğunluk yaşanmaya başlamış bir durumda. Kent içerisinde yer alan oto elektrikçiler, uygulamayla alakalı tarihin yaklaşmasından dolayı gün içerisinde ortalama 50 tane arabadan çakar lamba sökmekte olduklarını ifade etti.

1 Kasım tarihi itibariyle yaşama geçirileceği açıklanan düzenlemeyle beraber yalnızca boyama şekilleri ya da ayırım işaretleri ile birlikte geçiş üstünlüğü bulunduğu açık bir şekilde belli olduğu görülen ambulans ile birlikte itfaiye ve de kolluk araçlarının yanı sıra güvenlik ile birlikte risk ve tehdit değerlendirmesi dahilinde paylaşılmış olan usul ve esasların ek kısmında bildirilmiş ''devletin en üst protokolü'' içerisinde yer alan makamların emirleriyle birlikte zatlarına verilmiş olan arabalar ve bu makamların koruma kısmından sorumlu durumda bulunan koruma arabaları ''çakar'' ifadeleriyle tabir edilmekte olan ışıklı uyarı sistemlerini kullanabiliyor olacaklar.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.