Sınırı bombalı eylem için geçen teröristler yakalandı

Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesi içerisinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, terör örgütlerinden PKK / PYD üyesi olduğu tespit edilen 5 kişi kıskıvrak yakalandı.

Sınırı bombalı eylem için geçen teröristler yakalandı


Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesi içerisinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, terör örgütlerinden PKK / PYD üyesi olduğu tespit edilen 5 kişi kıskıvrak yakalandı. Suriye'den gelmiş olan teröristlerin yanlarında yer alan çuvallarda da 12 kilo ağırlığında plastik patlayıcının ele geçirildiği bilgisine ulaşıldı.

Terör örgütlerinden biri olan PKK'nın Suriye'de yer alan uzantısı PYD denetiminde bulunan Telabyad kenti içerisinden teröristlerin Akçakale'ye geçecek olduğu bilgisi üstüne polis ekipleri hemen harekete geçti. Terör ile istihbarat ekipleri, sınır hattı üzerinde düzenlemiş oldukları operasyon esnasında, PKK / PYD terör örgütünün üyesi olduğu açıklanan 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Teröristlerin yanlarında yer alan çuvallarda da 8 kilo C4 ile birlikte 4 kilo PETN plastik patlayıcı, 3 tane el bombası, piyade tüfeği, 7 tane şarjör ve 45 tane merminin ele geçirildiği açıklandı.

İfadeleri amacıyla emniyette götürülmüş olan teröristlerin, Şanlıurfa ili içerisindeki kamu kurumla kuruluşlarıyla askeri birlik ve de emniyet birimleriyle alakalı olarak eyleme yönelik bir bilgi toplamak amacıyla sınırı geçmiş oldukları tespit edildi. Örgüt mensupları ayrıca sorguları esnasında, Suriye'de yer alan PKK kampları içerisinde canlı bomba eğitimi almış olduklarını, ilk sırada metropoller yer almak üzere Türkiye içerisinde eylem yapmayı planlamakta olduklarını da ifade etti. Soruşturmanın ise devam ettiği açıklandı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.