Terör örgütünün zamanı daralıyor

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında, Barış Pınarı Harekatı için tam tamına 120 saatlik bir süreyle ara verilip terör örgütlerinden YPG ile birlikte PKK'nın güvenli bölge üzerinden çekilmesi maksadıyla sağlanmış olan mutabakat içerisinde geri sayım devam ederken, güvenlik kaynakları tarafından da yeni bir açıklama yapıldı.

Terör örgütünün zamanı daralıyor


Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında, Barış Pınarı Harekatı için tam tamına 120 saatlik bir süreyle ara verilip terör örgütlerinden YPG ile birlikte PKK'nın güvenli bölge üzerinden çekilmesi maksadıyla sağlanmış olan mutabakat içerisinde geri sayım devam ederken, güvenlik kaynakları tarafından da yeni bir açıklama yapıldı. Gerçekleştirilen açıklama içerisinde YPG terör örgütüne verilmiş olan zamanda eğerki geri çekilme gerçekleşmezse operasyonun kalmış olduğu yerden süreceğine vurgu yapıldı.

Güvenlik kaynakları tarafından Türkiye'nin, teröristlerin geri çekilmesi veyahut çekilmemesi halinde tam olarak nasıl bir strateji izleyecek olduğu şu ifadelerle anlatılmış durumda;

''Saatler 22:00'yi gösterdiği zaman iş biter. Halen terörist var ise onlar tamamen etkisiz bir duruma getirilir. Harekat ise aralıksız olarak sürer. 120 saat olarak yapılan anlaşma üzerinde zaman uzatımı bulunmuyor. Ağır silahların toplanması hususunda Amerika Birleşik Devletleri'yle koordinasyon içerisindeyiz. Daha tamamen sonuçlandığı da söylenemez.''

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'yle çok sıkı ve koordineli bir biçimde çalışmayı sürdürürken, terör örgütü mensuplarının ise Amerika Birleşik Devletleri nezaretinde bölge üzerinden çıkışı devam ediyor. Bölge üzerinden şu zamana kadar 125 araçtan oluşan konvoy çıkışı gerçekleşmiş oldu. Terör örgütüne bağlı teröristlerin Haseke yönüne doğru gitmekte oldukları ifade ediliyor. Bölge üzerinde de 10.000 ila 15.000 tane silahlı terörist yer aldığı bilinmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.