Türkiye'nin tehdit altında olduğu açıklandı

Son dönemler içerisinde gündemi çok fazla meşgul etmeye başlayan en önemli konular arasında yer alan iklim değişikliği. Dünya liderleriyle gerçekleştirilen G20 Zirvesi ile birlikte G7 ve de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu benzerindeki toplantılar esnasında da konuşulmaya başlandı.

Türkiye'nin tehdit altında olduğu açıklandı


Son dönemler içerisinde gündemi çok fazla meşgul etmeye başlayan en önemli konular arasında yer alan iklim değişikliği. Dünya liderleriyle gerçekleştirilen G20 Zirvesi ile birlikte G7 ve de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu benzerindeki toplantılar esnasında da konuşulmaya başlandı. Kentler içerisinde nüfusla ilgili yoğunluğun çoğalmaya başlaması, trafikle alakalı problem ve de  tüketim çılgınlığı benzerindeki nedenler ise iklim değişikliği yaşanmasına sebep olmakta.

Türkiye ise iklim değişikliklerinden en fazla etkilenme görebilecek bölgeler arasındaki Akdeniz Havzası içerisinde bulunuyor. Son seneler içerisinde söz konusu bu iklim değişikliğinin negatif bazı sonuçlarını yaşamaya başladık. Kıyılar içerisinde gerçekleştirilen ölçümler, denizdeki su seviyesinin senelik 6 mm seviyelerinde yükselmekte olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Deniz suyunun sıcaklığında  da bir artış söz konusu ve bu yükselmeye bağlı bir şekilde çok daha şiddetli ve  çok daha sık  bir şekilde yağışlar meydana geliyor.

İnsanlar açısından çok önemli  durumda bulunan oksijen kaynakları arasındaki deniz çayırları da yok olmaya başladı. Akdeniz bölgesinde çölleşme başladı. Tekrar, ülkemizin akciğerleri konumunda yer alan ormanlarımız içerisinde de küresel ısınmaya bağlı bir şekilde yangın riskinde bir artış var.

Karadeniz Bölgesinde yer alan İklim Değişikliği Eylem Planı'yla birlikte de 6 tane il içerisinde 1.000 tane aile taşınmış olacak
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.