"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında depremzedeler için 115 milyar TL yardım toplandı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında depremzedeler için tüm radyo ve televizyon kanalları ortak canlı yayın düzenledi, toplanan bağış miktarı ise rekor olarak kayıtlara geçti.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında depremzedeler için 115 milyar TL yardım toplandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında binlerce kişi enkaz altında kalaak hayatını kaybederken, binlerce binada şiddetli sarsıntıya dayanamayarak yıkılmıştı.

Bu kapsamda vatandaşların yaralarının sarılması adına 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına düzenlendi, düzenlenen program yaklaşık olarak 8 saat sürdü.

Ulusal ve uluslararası kanalların katıldığı kampanyaya yüz binlerce kişi sms veya havale yoluyla milyonlarca bağış yaptı.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatör olarak sunduğu program kapsamında spor, sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri canlı yayına ulaşarak kampanyaya verecekleri destekleri aktardılar.

Yaklaşık 8 saat boyunca devam eden ve çağrı rekoru kırılan programda toplanan para 115 milyar 146 milyon 528 bin TL olarak açıklandı.

Türkiye'nin önde gelen firmaları depremzedelere meydana gelen deprem felaketinden itibaren destek olduklarını desteklerini arttırarak devam ettireceklerini açıkladı.

Öte yandan canlı yayına bağlanan siyasi parti genel başkanları ise aylıklarının birer maaş "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına bağışladıklarını açıkladı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.