Uludağ'da 2 tane dağcının kaybolduğu açıklandı

Uludağ içerisinde geçtiğimiz akşam zirveye çıktığı açıklanan 2 tane dağcının kayboldukları ifade edildi.

Uludağ'da 2 tane dağcının kaybolduğu açıklandı


Uludağ içerisinde geçtiğimiz akşam zirveye çıktığı açıklanan 2 tane dağcının kayboldukları ifade edildi. Kar yağışı ile birlikte soğuk  bir havanın etkili durumda bulunduğu zirve üzerinde gece saatlerinden bu yana seferber olmuş durumdaki ekipler dağcıları aramaya devam ediyor.

Geçmiş olduğumuz gün zirveye çıkabilmek amacıyla Uludağ'a gelmiş olan 2 tane dağcı, sisin bastırmış olmasıyla beraber yönlerini yitirdi. Uludağ'daki Jandarma Karakol Komutanlığı'nın 100 metrelik ötesine 34 SK 2280 plakasına sahip arabalarını park ettikleri bilgisine ulaşılan Mert Alpaslan ile birlikte Efe Sarp adlı 2  tane dağcı zirveye çıkabilmek amacıyla yola koyulmuş oldu.

Karın 15 santimetrelik bir kalınlığa ulaştığı, hava sıcaklıklarının ise eksi üç derece şeklinde ölçülmüş olduğu Uludağ'da sisin basmaya başlamasıyla yönlerini kaybettikleri değerlendirilen dağcılara aileleri ulaşamadığı için jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Jandarma ile birlikte AFAD personelleri geçtiğimiz gece bir müddet boyunca arama çalışmalarını devam ettirdikten sonra hava şartlarının olumsuz bir durumdaki etkisinden kaynaklanan sebeplerden arama sabah saatlerine bırakılmış oldu.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte AFAD ekipleriyle jandarma ekipleri aramalarla alakalı çalışmalara başlamış durumdayken, öteki sivil kurtarma ekiplerinin de Bursa ilinden Uludağ'a doğru yola çıkmış olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.