Ünlü durumdaki iş adamı cezaevinde

Bursa asıllı iş adamlarından Selim Sayılgan, ''manipülasyon'' (hileli bir şekilde yönlendirme) suçuyla yargılanmakta olduğu dava esnasında 2 sene 7 ay  ve 7 günlük bir hapis cezası almış durumda.

Ünlü durumdaki iş adamı cezaevinde


Bursa asıllı iş adamlarından Selim Sayılgan, ''manipülasyon'' (hileli bir şekilde yönlendirme) suçuyla yargılanmakta olduğu dava esnasında 2 sene 7 ay  ve 7 günlük bir hapis cezası almış durumda.

Otel zincirlerinin sahibi  olan Selim Sayılgan, iflas etmiş Ceylan Tekstil'i satın alıp adını da Kervansaray Yatırım Holding şeklinde değiştirdi. Selim Sayılgan, iddialara bakılır ise grubun elinde yer alan 7 tane oteli de halka açık firmayla birleştirip yeni firmanın sermayesini 588 milyon lira tutarına kadar yükseltti. Daha sonrasında ise 588 milyon tane hisseyi borsa içerisinde satışa çıkarttı. Bu  söz konusu hisselerin satışını yaparken de otellerden bir tanesini İranlı yatırımcıya satacak olduğunu kamuoyuna resmi olarak açıkladı.

Fakat Sermaye Piyasasının Kurulu (SPK) ise Selim Sayılgan ile alakalı olarak ''manipülasyon'' şeklinde bir suçlamada bulundu. Bunun üstüne ise savcılık tarafından, iş adamı olan Sayılgan'la ilgili, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi içerisinde 6362 Sayısına sahip Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçu sebebiyle bir dava açıldı. Mahkeme içerisinde yapılmış olan yargılama sonrasında ise Sayılgan, 2 sene 6 aylık bir hapis cezasına çarptırılmış oldu. Sanığın  bu söz konusu eylemini zincirleme bir şekilde işlemesini de dikkate almış olan mahkeme cezayı arttırıp 3 sene 1 ay 15 günlük bir hapis ve 125 günlük adli paraya çevirmiş oldu. İyi hal indirimi uygulanmış olan Selim Sayılgan'a verilmiş hapis cezası  ise 2 sene 7 ay 7 günlük bir hapis ve 104 günlük karşılığı olan idari para cezası şeklinde belirlendi. Mahkemenin hakimi ise sanık Sayılgan ile alakalı olarak erteleme veyahut seçenek yatırımların uygulanmaması konusunda bir karar verip, tutuklanması için karar verdi. Kararın hemen sonrasında ise Sayılgan İstanbul istanbul ili içerisinde tutuklanıp cezaevine yollandı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.