Valiye selam vermeden resepsiyona katılan albay görevden alındı, MSB'den açıklama geldi

Tokat Valiliği tarafından 30 Ağustos tarihinde düzenlenen resepsiyonda konukları kapıda karşılayan Vali Hatipoğlu ve eşine selam vermeden telefonla konuşarak içeriye giren albay hakkında Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapılarak görevden alındığı duyuruldu.

Valiye selam vermeden resepsiyona katılan albay görevden alındı, MSB'den açıklama geldi

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Tokat Valiliği tarafından düzenelenen resepsiyonda Vali Numan Hatipoğlu ve eşi kapıda bekleyerek resepsiyona katılan davetlileri kapıda karşıladı. 

Karşılama sırasında resepsiyona davetli olan askeri grubun içeriye girdiği sırada en önde yürüyen albayın ve arkadasında bulunan heyetin Vali Hatipoğlu'na selam vermeden içeriye girdikleri görülmüş, kısa süre içerisinde yayılan görüntüler ise tepki çekmişti.

Gelen tepkiler sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı ''30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Tokat ilinde düzenlenen resepsiyonda meydana gelen ve hiçbir şekilde kabulü mümkün olmayan olaya karışanlar idari tahkikatın selameti bakımından derhâl görevden alınmış, idari tahkikat heyeti oluşturularak olay tüm yönleriyle incelenmiş, değerlendirilmiş ve söz konusu personel haklarında gerekli işlem yapılmak üzere Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Aksi davranışlar asla kabul edilemez

TSK bünyesinde disiplin yani yasalara, kurallara uymak esastır. Aksi davranışlar asla kabul edilemez. TSK binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi, mesleki değerlerimizden aldığı ilhamla milletinin emrinde, görevinin başındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadelerine yer verildi. 
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.