Mahmut Görgen Projelerini Anlattı

Pek çok büyük organizasyonda sahne alan, son dönemlerde ünlü isimlerle yapacağı single çalışmalarıyla magazin basınında sıkça yer alan genç aranjör ve DJ Mahmut Görgen ile sizler için güzel bir söyleşi yaptık.

Mahmut Görgen Projelerini Anlattı

Pek çok büyük organizasyonda sahne alan, son dönemlerde ünlü isimlerle yapacağı single çalışmalarıyla magazin basınında sıkça yer alan genç aranjör ve DJ Mahmut Görgen ile sizler için güzel bir söyleşi yaptık.
 
- Öncelikle seni tanımayanlar için kendinle ilgili biraz bilgi verir misin?
 
1991 İstanbul doğumluyum. Çocukluk dönemlerinden beri müziğin içindeyim diyebilirim. Lise dönemlerinde ise ben şarkı söylemeden kalabalıklara hitap etmek istiyorum diyerek DJ'lik konusunda araştırmalar yapmaya karar verdim ve daha sonrasında aldığım eğitimlerle şu anki olduğum konumdayım.
 
- Yalnızca ''Play'' tuşuna basıp DJ olunmuyor. Sen DJ olabilmek için nasıl bir çalışmadan geçtin?
 
Aslına bakılırsa bu iş eğitim ve araştırma isteğiyle oluyor. Pek çok Dj’lerin canlı performanslarını defalarca izleyip nasıl geçiş yaptıklarını, şarkıları hangi atmosferde nasıl seçeceklerini izleyerek  öğrenebildim. Eğitimler de cihazların üzerindeki tuşlar, geçiş teknikleri gibi bilgileri içeriyor ama pek çok defa izleyip, ekipmanları satn alarak bol bol set kaydederek çok daha başarılı oluyorsunuz.
 
 
- Bugüne kadarki dönemde yurt içi ve yurt dışında nerelerde DJ olarak sahneye çıktın?
 
İsim olarak hepsini saymam çok zor ama özel pek çok parti ve konserde sahne aldım. Sahne aldığımız her yeri sosyal medya hesaplarımız ve resmi web sayfalarımızdan paylaşıyoruz ve ayrıca arama motorlarında da çoğu çıkıyor zaten.
 
- DJ olarak başladığın ilk günden bu zamana kadar şarkı çalma şeklinle ve tarzında ne gibi değişiklikler oldu?
 
Doğrusunu söylemek gerekirse ilk başladığımda Commercial tarzında çalıyordum. Arada EDM çaldığım parçalarda oluyordu ama çok az. Daha sonra ise Deep House geçtim. Şu anda canlı performanslarımda Deep House ağırlıklı çalıyorum.
 
- Sahne teklif geldiği zaman bunun değerlendirmelerini neye göre yapıyorsun? Fiyat politikan nasıl ve tekliflerle sen mi ilgileniyorsun yoksa bir ekibin var mı?
 
Tabii ki bu bir ekip işi. Alanında çok iyi bir menajerim var ve tekliflerle kendisi ilgileniyor. Bu konuda Anıl Medya ile çalışmaktan mutluyum. Virüs sona erdiğinde konser programımızı da açıklayacağız.
 
- Dışarıdan bakıldığı zaman yaptığın iş çok kolay gibi gözüküyor olabilir ancak bir de bilinmeyen zorluklarının olduğunu biliyorum. Bu zorlukları senden duyabilir miyim?
 
Müzik yapıyor olmak evet çok eğlenceli bir şey ama hiç bir şekilde kolay değil. Genel olarak performanslarımız gece oluyor ve stüdyo çalışmalarımız da devam ettiği için dinlenmeye çok zaman ayıramıyorum. Bu durumun da yaşam kalitemi etkilediği zamanlar olabiliyor ancak yine de müzik için her şeyi yaşamaya değer.
 
- Stüdyo çalışmaları demişken single projelerin var, biraz bunlardan söz etmek ister misin?
 
Evet yakında Cansever ve Dilşad Çatalcalı ile single çalışmalarımız çıkacak. Cansever ile Her Şeyim isimli pop slow bir çalışma, Dilşad ile de trap bir çalışmamız çıkacak. Farklı sürpriz isimlerle de çalışmalarım olacak ama onları zamanı geldiğinde takipçilerimle ve basınla paylaşacağım
 
- Radyo ile ilgili bir düşüncen var mı? Seni radyo programlarında da görebilir miyiz?
 
Radyo programı yapabilecek zamanım yok ancak geçtiğimiz günlerde Power Fm bünyesinde yer alan PowerApp üzerinden setlerimi paylaşmaya başladım. Belirli aralıklarla orda bana ayrılan bölümden setlerimi müzikseverlerle buluşturacağım.
 
- Müzik haricinde başka projelerin var mı?
 
Çekimlerine başladığımız bir tv programı var ancak covid-19 sebebiyle çekimlere şu anda devam edemiyoruz. Ünlü isimlerle özel sohbetler yapacağız ve güzel bir televizyon kanalında izleyicilerle buluşacak. Çekimlere bir an önce devam edebilmek için virüs salgınının en hızlı şekilde sona ermesini istiyorum.
 
- DJ olma konusunda isteği bulunan genç yeteneklere nasıl önerilerin olabilir?
 
Çok güzel bir sound tutturmalarının gerekli olduğunu söyleyebilirim. Piyasada haddinden fazla DJ olduğu için tarz tutturabilmek çok önemli. Bir başka önemli şey de bir duruş sergileyebilmek.
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.