Seneler sonra itiraf ettiler

Led Zeppelin adına sahip İngiliz asıllı Rock grubu, Rolling Stone isimli dergi tarafından tartışmasız bir şekilde rock tarihinin en uzun soluklu grubu  olarak ilan edildi.

Seneler sonra itiraf ettiler


Led Zeppelin adına sahip İngiliz asıllı Rock grubu, Rolling Stone isimli dergi tarafından tartışmasız bir şekilde rock tarihinin en uzun soluklu grubu  olarak ilan edildi. Aynı zaman içerisinde Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülüne de layık görülmüş olan  Led Zeppelin isimli popüler grup, Türk müziğine yönelik yapmış olduğu itiraf ile birlikte çok fazla konuşuldu.

Grup üyeleri arasında yer alan Jimmy Page, bir tane dergiye vermiş olduğu röportaj esnasında, Türk müziğinin altyapılarıyla beraber ritmlerini incelemiş olduklarını ve edindikleri  özel sonuçları kendi müzikleri üzerinde uygulamış olduklarını resmen açıkladı. Jimmy Page açıklaması içerisinde; ''Bizler senelerce bir tane Türk müzik adamının ritm ile birlikte riff ve  de altyapılarını inceleyip, bunları kendi yapmış olduğumuz müziğimiz içerisinde kullandık, bunu ise ilk kez buradan söylemekteyiz. O Türk müzisyenin ismi de Orhan Gencebay'dır.'' şeklindeki bir itirafta bulundu.

Arabesk müziğin öncüleri arasında kabul edilmekte olan Orhan Gencebay'da bu durumdan haberdar olduğuna yönelik bir açıklama gerçekleştirerek, bir dönemler jüri üyeliği yapmakta olduğu Popstar Alaturka isimli programda ve Okan Bayülgen'in sunmakta olduğu Kral Çıplak isimli programda resmen doğruladı.

Orhan Gencebay öte yandan, grubun kendisini bir ''ilah'' şeklinde ilan etmiş olduğundan da söz etti. Led Zeppelin isimli grubunun, Orhan Gencebay'dan ilah şeklinde söz ettiği mevzusu da Ohio Üniversitesi içerisinde bir tez amacıyla konuşma gerçekleştiren Jimmy Page'in kendi tarafından açık bir şekilde doğrulandı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.