Sigortasız işçi çalıştırdığı mahkeme kararıyla kesinleşti

Genç ve başarılı şarkıcılardan biri olan Murat Boz'un sigortasız bir şekilde işçi çalıştırmakta olduğu yönündeki iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı

Sigortasız işçi çalıştırdığı mahkeme kararıyla kesinleşti


Genç ve başarılı şarkıcılardan biri olan Murat Boz'un sigortasız bir şekilde işçi çalıştırmakta olduğu yönündeki iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Boz'un solisti olarak görev yapan Ceren Yılmaz ile birlikte kareografı Mertkan Tapan, mahkemeye başvuruda bulunarak, sigortasız çalıştırılmakta olduklarını söyleyip şikayetçi oldular. Mahkeme ise, Murat Boz'un itirazını kabul etmeyerek danşcıların lehine kararı resmi bir şekilde onadı.

Ceren Yılmaz ile birlikte Mertkan Kapan'ın avukatı, Murat Boz'un müvekkillerinin sigorta primlerinin yatırmamakta olduğunu, ücret karşılığında çalışıyor olmalarına karşın, işverenin bunu hiç bir şekilde göstermemekte olduğunu belirtti. Yılmaz ve Tapan'ın avukatı, mahkemeye sunmakta olduğu dilekçe içerisinde, müvekkillerinin Boz'la çalıştıklarına yönelik resim ve videolarıda dava dilekçesine ilave ederek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün bu bahsi geçen çalışmaları sigortalı hizmetlerinden saymasının gerekli olduğunu ifade etti.

İş Mahkemesi içerisinde görülmekte olan hizmet tespit davası kapsamında, solistle birlikte dansçının sigortasız çalışmakta oldukları zaman belirlendi. Ceren Yılmaz'ın  tam 910 günlük bir süreyle, Mertkan Tapan'ın da 1.231 günlük bir süreyle sigortasız bir şekilde çalışmakta olduğu açıkça tespit edildi.

Murat Boz, ise verilmiş olan bu karara itiraz edip yanlış bir karar verilmiş olduğunu belirtti ve bozulması isteğiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Boz'un bu konudaki itirazı kabul edilmedi. Böylelikle, karar 2 tane dansçının lehine onanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.