20 senelik eşine karaciğeri ile birlikte can oldu

Antalya ili içerisinde karaciğer hastası  olan Yılmaz Öz (49), 20 senelik eşi Serpil Öz'ün (41) bağışlamış olduğu karaciğer dokusu sayesinde sağlığına kavuşmuş oldu.

20 senelik eşine karaciğeri ile birlikte can oldu


Antalya ili içerisinde karaciğer hastası  olan Yılmaz Öz (49), 20 senelik eşi Serpil Öz'ün (41) bağışlamış olduğu karaciğer dokusu sayesinde sağlığına kavuşmuş oldu. Yılmaz Öz açıklamasında; ''Eşim şimdi benim hem canım hem ise ciğerim'' ifadelerine yer verdi.

Kepez ilçesi içerisinde ikamer eden inşaat ustası Yılmaz Öz, yaklaşık  olarak bir sene öncesinde koku ile birlikte tat alma duyularında  çok fazla sıkıntı yaşamaya başladığından dolayı  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gitti ve genel sağlık taramasından geçti. Öz'e yapılmış olan test ile birlikte muayeneler sonrasında, karaciğer sirozu konusunda bir teşhis konuldu. Hastalığının belirlenmiş olmasının sonrasında bir zaman boyunca tedavi görmüş olan Yılmaz Öz, Ocak ayı içerisinde aşırı bir şekilde yorgunluk hali ve yürüme güçlüğü çekmeye başladıktan sonra doktorları karaciğer naklinin yapılması için bir karar verdi. Canlıdan nakil olabilecek olduğuna karar verilmesinin üstüne, üç  tane çocuğunun annesi 20 senelik eşi  olan Serpil Öz, karaciğer dokusunu verebilmek amacıyla gönüllü oldu.

Yapılmış olan testler içerisinde organ nakli konusunda engel bir durum bulunmadığının belirlenmesi üstüne çift, 4 Mart tarihi içerisinde ameliyata alındı. Serpil Öz'den alınmış olan 750 gramlık karaciğer dokusu, 8 saat devam eden operasyon ile birlikte Yılmaz Öz'e nakil edildi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.