6'lı masanın gerginliği dünya basınında yer aldı! Çok konuşulacak başlıklar atıldı!

Meral Akşener'in altılı masadan çekilmesi ülke gündeminde bomba etkisi yaratırken dünya basını da konuya değindi. Altılı masanın gerginliği dünya basınına konu oldu. İşte o başlıklar...

6'lı masanın gerginliği dünya basınında yer aldı! Çok konuşulacak başlıklar atıldı!

Meral Akşenerin türk siyaseetinde deprem etkisi yaratan çıkışının ardından dünya basını da yaşanan olayı son dakika haberi olarak  yansıttı.
Akşener'in açıklamalarına tüm detaylarıyla yer veren  İngiliz haber ajansı Reuters, "İYİ Parti muhalefet ittifakından çekilme sinyali verdi" başlıklı haberinde, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yapmasını vurguladı.

Reuters'ın Türkiye Büro Şefi Jonathan Spicer ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin Erdoğan karşıtı muhalefeti -seçimlere iki aydan kısa süre kala- Akşener'in ittifaktan ayrılması ve İstanbul ile Ankara belediye başkanlarına cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı yapmasının ardından şok ve kargaşa içinde." ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in Orta Doğu muhabirlerinden Zainab Fattah ise "Türkiye'de muhalefet, mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyacak ortak adayda anlaşamamaları nedeniyle krizde. Bu durum, ülkenin en uzun süredir görevde olan liderini koltuğundan etmek açısından nadir bir şansı yokuşa sürüyor." şeklinde yazdı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.