Ameliyata akülü araba ile gitmekteler

Yozgat Şehir Hastanesi'nde yer alan Çocuk Cerrahi Servisi içerisinde tedavi görmekte olan hastalar, ameliyathaneye akülü arabayla eğlenerek gitmekte. 

Ameliyata akülü araba ile gitmekteler


Yozgat Şehir Hastanesi'nde yer alan Çocuk Cerrahi Servisi içerisinde tedavi görmekte olan hastalar, ameliyathaneye akülü arabayla eğlenerek gitmekte. 

Yozgat Şehir Hastanesi'nde yer alan Çocuk Cerrahi Servisi içerisinde; fiziksel ile birlikte psikolojik ve de  sosyal açıdan mümkün olabilecek en üst düzeyde ameliyata hazırlanmış olan çocuklar, steril  bir ortam girişine kadar da akülü araç ile eğlenerek gitmekte. Hastanenin yönetimi ise, bu uygulamayla beraber çocuklarda meydana gelen kaygıyı ve ameliyatla alakalı kötü anıları da silebilmeyi amaçlamakta. Çocuk Cerrahi Servisinin yapmış olduğu isteği ile beraber hastane yönetimi tarafından satın alınmış olan akülü arabayla ameliyathaneye gitmiş olan ilk hastayı, Başhekim görevinde bulunan Operatör Doktor Aziz Ahmet Surel, Çocuk Cerrahisinin Uzmanı  görevindeki Operatör Doktor Necip Fazıl Ars, işletmenin yetkilileriyle beraber ailesi uğurladı. Başında bonesi, üstünde yer alan ameliyat önlüğü ile birlikte balonlarla süslenmiş  durumdaki akülü araca binmiş olan küçük hastanın korku ve kaygılardan uzaklaşmış olduğu gözlendi. Gerekli  bütün güvenlik önlemleri alınmış olan, kumandası ise görevlilerde yer alan bu akülü aracı kullanmakta olan küçük hasta, ameliyathanenin girişine kadar eğlenip ulaşmış oldu.

Çocuk Cerrahisinin Uzmanı  görevinde bulunan Operatör Doktor Necip Fazıl Aras, bu şekilde bir uygulamayı başlatmış olmalarındaki maksatları konusunda bir bilgi verirken; ''Ameliyathaneye giriş yapmak yetişkin hastalarda bile çok ciddi bir stres nedeniyken çocukların dünyası içerisinde bu fazlasıyla zordur. Çocukların bilinçaltı içerisinde hastanenin ve de ameliyathanenin soğuk kısmının bir nebze olsun unutturulabilmesi ve hatta ameliyata gitmenin  çok güzel bir anı şeklinde zihinlerinde yer edinebilmesi amacıyla bu uygulamayı yaşama geçirmiş olduk.'' ifadelerine yer verdi. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.