Asılsız ihbarlardan dolayı çok dertliler

Amasya ili içerisinde, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Çağrı Merkezi'ne gelmekte olan günlük yaklaşık olarak 600 tane çağrının %60'lık bir kısmının asılsız olduğu konusunda açıklama yapıldı.

Asılsız ihbarlardan dolayı çok dertliler


Amasya ili içerisinde, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Çağrı Merkezi'ne gelmekte olan günlük yaklaşık olarak 600 tane çağrının %60'lık bir kısmının asılsız olduğu konusunda açıklama yapıldı. Amasya'nın İl Sağlık Müdürü  görevinde bulunan Doktor Öner Nergiz ise, ekiplerin canla başla çalışmakta olduklarını da ifade edip, sağlık hizmeti içerisinde zaman kaybına sebep olan asılsız ihbarların hiç bir şekilde yapılmamasının gerekli olduğunu ifade etti.

Amasya'nın İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı  bir durumdaki 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin istasyonu, 266 tane personel ve 32 tane ambulans ile birlikte 24 saat  boyunca kesintisiz  bir şekilde hizmet vermekte. 20 tane değişik istasyon içerisinde, acil sağlık hizmetlerinin personeli, her sabah ambulansların bütün eksiklerini kontrol ederek gerekli durumdaki bakımla beraber onarımını yapmakta. Ambulansların içerisinde yer alan sağlık aletlerini de gün içerisinde 2 defa kontrol etmekte bulunan ekipler, acil vakalara tam zamanında ulaşabilmek amacıyla hazır olarak bekletilmekte. Ekipler, gelmiş olan ihbarları en kısa zaman içerisinde değerlendirip, olayın yaşanmış olduğu yere ulaşmakta.

Amasya'nın İl Sağlık Müdürü  görevinde bulunan Doktor Öner Nergiz ise, ortalama olarak gün içerisinde 600 tane  ihbarın gelmekte olduğunu, bunların ise %60'lık bir kısmının asılsız durumda olduğunu ifade ederek, asılsız durumdaki ihbarların yapılmaması hususunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.