Google şirketinden Android kullanıcılarına konum silme müjdesi

Android isimli işletim sisteminin sahibi olan Google şirketi, kullanıcılara  çok daha iyi bir şekilde hizmet sunabilmek amacıyla konum verilerini devamlı bir şekilde takip ediyor.

Google şirketinden Android kullanıcılarına konum silme müjdesi


Android isimli işletim sisteminin sahibi olan Google şirketi, kullanıcılara  çok daha iyi bir şekilde hizmet sunabilmek amacıyla konum verilerini devamlı bir şekilde takip ediyor. Kullanıcılar ise, Google uygulamasının Ayarlar kısmı içerisinden Konum Geçmişini Kapatma şeklindeki bir seçeneğe sahip durumda bulunsala bile bu durum, Google şirketinin sahip bulunduğu konum verilerini silmiş olduğu anlamına gelmemekte.

Fakat bahsi geçen bu durum fazlasıyla yakın bir zaman içerisinde değişiklik gösterecek olabilir. 9to5Google isimli platform, Google Haritalar isimli uygulamasının beta 10.10 sürümünün kodları içerisinde '‘Konum Geçmişini Otomatik Olarak Sil’' ismine sahip yeni bir tane özellik keşfetmiş oldu. Bahsi geçen bu özelliğin beta sürüm kodları içerisinde yer almış olması, Google şirketinin bu özelliği test etmekte olduğunu göstermekte.

Google şirketi, kullanıcıların konumlarıyla ilgili verilerini izleyip reklam önerileri içerisinde çok harika bir isabetlilik sağlamakta. Lakin özellikle de Avrupa Birliği, kişisel  durumdaki verilerin gizliliği hususunda Google şirketine fazlasıyla ciddi ve  çok daha pahalı soruları sormaya başlamış oldu.  Bu sebepten dolayı da Google şirketi, devamlı olarak ceza yiyerek engellerle karşılaşmaktan ise kullanıcılara verilerini silebilme seçeneği sunmayı istemekte olabilir.

Dünya üstünde yer alan Android  işletim sistemi kullanıcılarının sayısını düşünecek olursak Google’ın bahsi geçen bu özelliği sunup kaybedecek olduğu veri ve dolayısıyla birlikte paranın ödeyecek olduğu cezadan çok daha fazla bir tutarda olacağını da düşünmüş olabilirsiniz. Fakat Google şirketinin bu nokta içerisindeki en büyük durumdaki avantajı ise,  çok büyük bir kullanıcı kitlesinin kişisel durumdaki verilerin gizliliğini çok fazla umursamamakta olması. Yani  aslında Google şirketi, kullanıcılara konumlarının geçmişini silme konusunda bir hak tanısa bile pek çok kullanıcı bu hakkı hiç bir şekilde kullanmıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.