Astım görülme sıklığı çevre ve hava kirliliğinden artmakta

Türkiye Ulusal Alerji ile İmmünoloji Derneği (AİD) Alerji Çalışma Grubunun Başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor Sevim Bavbek, hava kalitesi içerisindeki bozulmanın astım görülme konusundaki sıklığı çok fazla etkilediğini da ifade ederek, toplumun tüm bileşenlerinin çevre ile birlikte havayı koruyabilmek amacıyla çok daha fazla gayret göstermesinin gerekli olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Astım görülme sıklığı çevre ve hava kirliliğinden artmakta


Türkiye Ulusal Alerji ile İmmünoloji Derneği (AİD) Alerji Çalışma Grubunun Başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor Sevim Bavbek, hava kalitesi içerisindeki bozulmanın astım görülme konusundaki sıklığı çok fazla etkilediğini da ifade ederek, toplumun tüm bileşenlerinin çevre ile birlikte havayı koruyabilmek amacıyla çok daha fazla gayret göstermesinin gerekli olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Türkiye Ulusal Alerji ile İmmünoloji Derneğinin (AİD) Alerji Çalışma grubu tarafından, çocuklar üzerinde astım hastalığına dikkat çekebilmek maksadıyla ''Nefes al, nefes ver'' şeklindeki bir slogan ile hasta ve de hasta yakınlarının katılımlarıyla beraber fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Orman Çiftliği içerisinde gerçekleştirilen bu etkinlik kapsamında konuşma yapan Türkiye Ulusal Alerji ile İmmünoloji Derneği (AİD)'nin Başkanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Bülent E. Şekerel, çevreyle beraber astım ve  de alerjik hastalıklar arasında yer alan ilişkinin bilinmekte olduğunu, bu duruma vurgu yapmak amacıyla da Ankara ve öteki iller içerisinde ağaç dikme eylemi yapmış olduklarını açık bir şekilde kaydetti.

Türkiye Ulusal Alerji ile İmmünoloji Derneğinin (AİD) Alerji Çalışma Grubunun Başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor Sevim Bavbek ise astımın genetik durumdaki geçişinin bilinmekte olduğunu fakat çevre faktörlerinin de çok daha önemli olduğunu ifade ederek, doğanın daha fazla korunması, hava kalitesinin ise hastalık ile alakalı çok önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu ifade etti. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.