Bebek beslenmesinde bu hatalara düşmeyin

Bebeğin beslenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenerek hastalıklara karşı iyi mücadele edebilmesi için çok önemlidir.

Bebek beslenmesinde bu hatalara düşmeyin




Beslemek

Eğer olanaklıysa, süt vermek bebeğin yaşama başlaması için en iyi ve harika besleme yoludur. Bu, aynı zamanda, aradaki derin bağın oluştuğu zamandır ve anneler bu yolla bebeklerini beslerlerken, onlara yeniden aşık olduklarından söz ederler. Be­beğinizin göğüsten alacağı uyarı, uyum ve soluk alma yetenek­lerinin gelişmesine yardımcı olur. Bu, bebek için, yüksek dozda anne sevgisi ve iyi besin aldığı zaman, kendisine olan saygısı­nın köklerini oluşturmasını sağlayan bir fırsattır. Yediğiniz herşeyi bebeğinizin de süt yoluyla alacağını unutmayın.

Hatmi yaprağı çayı kalsiyum yönünden zengindir ve sütünüzün niteliğini arttırmak için düzenli olarak içilebilir. Süt akışını arttır­mak için diyetinize az miktarlarda rezene, tarçın ve anason ekle­yin. Anti-bakteriyel özellikleri ve bağışıklık sisteminizi koruyucu et­kileri için taze kekik, adaçayı, biberiye, sarımsak ve zencefil alın.

Sütten Kesme

Sütten kesmenin en iyi zamanı konusunda değişik görüşler vardır. Onsekizinci ayda bebeğin köpek dişlerinin çıkması ge­nellikle sindirim sistemlerinin yeni bir düzen almaya hazır oldu­ğunun bir göstergesidir ama sütten kesme anını çoğunlukla za­man ve diğer kısıtlamalar belirler.

Zamanı geldiğinde hem anne hem de bebek için zor bir an­dır ve yavaş yavaş gerçekleştirilmelidir. Her ikisi de besleme sü­resinde birlikte geçirdikleri yakın zamanı kaçınılmaz olarak öz­leyeceklerdir, ne kadar hazır olsalar da bundan etkilenirler.

Kendinize taze adaçayı yapraklarından (olanak varsa kırmı­zı adaçayı) bir çay yapın ve sütünüzü kurutmak için günde üç kez soğuk olarak için.

Biberonla Besleme

Anne sütü eğer olanaklıysa, kuşkusuz en iyisidir ama olamı­yorsa inek sütünü denemekten çekinmeyin. Bu, besin alerjileri ve sindirim bozukluklarının baş kaynağıdır ve zayıf bebekler için önerilmez. Son araştırmalar, inek sütüyle beslenen çocuklarla daha ileride görülen irritasyona bağlı bağırsak bozuklukları ve Crohn hastalığı arasında güçlü bağlar olduğunu göstermektedir. Bebeğin süt formülünün (içeriğinin) sağlık düzeyi konusunda da büyük bir kuşku vardır.

Keçi sütü daha kolay özümsenir. Evde yapılan soya sütü, tek başına bebeğinizi beslemek için yeterli değildir, ama keçi ya da

anne sütüyle karıştırıldığında çok başarılı sonuçlar elde edilebi­lir. Pirinç sütü de iyi bir muadildir.

Besleme zamanları hala çok yakın olabilir. Kimi kadınlar be­beklerini biberonla beslerlerken karınlarının üzerinde ya da gö­ğüslerinde tutarlar. Bu deri teması son derece önemlidir, göz te­masıyla birlikte anne ve çocuk arasında yakınlık sağlar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.