Çocuklarda yatak ıslatma sorununun ciddiye alınması gerekir

Böbreklere yardımcı olarak ve onları sıcak tutarak bu sorun çözülebilir.

Çocuklarda yatak ıslatma sorununun ciddiye alınması gerekir

Böbreklere yardımcı olarak ve onları sıcak tutarak bu sorun çözülebilir.

Aynı zamanda çocuğun yaşamındaki korkulara el atmak gerekebilir. Gün aşırı bir bardak maydanoz ya da civan- perçemi çayı içmek, böbrek işlevlerini destekleyecek ve güçlen­direcektir. On saniye boyunca kaynar suyun içine kuru ottan bir çay kaşığının dörtte biri kadar koyun ve suyun içinde tuttuktan sonra çıkarın, fazla soğutmadan yavaş yavaş yudumlatın. Bir bardak sarı kantaron (binbirdelik otu) çayı da aynı işi görecek, çocuğun keyfini yerine getirecek ve sıkıntıdan kurtaracaktır. Bu çayı da yine aynı yöntemle yapın ve başka bir önleme başvur­madan önce bir hafta boyunca uygulayın. Az miktarda bademyağı ya da zeytinyağının içine Dr. Bach Yaban Elması ve Kurtuluş Reçetesi'nden birer damla damlatıp, böbrek bölgesini bu karışımla haftada bir ovun. Bu canlandırıcı ve ısıtıcı masajı, her iki elinizle, bel kemiğinden dışarıya doğru üst üste ovma hareketleriyle tüm böbrek bölgesi üzerinde üst üste daireler çizerek yapın.

Öğünlerden tuzu çıkarın ya da azaltın ve gece geç saatte ye­nen bir yemekten sonra hiçbir şey içirmemeye dikkat edin. Do­ku tuzlarından Nat. Mur. verin, ancak her kullanımdan sonra bir gün geçmesine dikkat edin ve haftada üç kereyi aşmayın. Koçanın üzerindeki mısır örtülü olmadığı zaman, ince mısır püskülü bu bölge için iyi bir güçlendiricidir her gün az miktarda yenebilir ya da yemek öncesi içilen açık bir çaya konabilir.

Önemli bir nokta da şudur: bu önlemlerle ilgili çok fazla tela­şa gerek yoktur ve yatağını ıslattığı için çocuk hiçbir şekilde suç­lanmamak ya da cezalandırılmamalıdır. Çocuklar bazen gündüz de altlarını ıslatırlar. Böyle bir durum varsa, yapılması gereken şey çocukla konuşmak ve bu duruma neden olabilecek sıkıntı ya da kaygılarının olup olmadığını öğrenmektir. Ayrıca, mesanele­rinin dolu olma hissini bilip bilmediklerini de sorabilirsiniz (yerde yapılan karın egzersizleri bu konuda yardımcı olabilir).

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.