Botoks diş sıkmanın çözümüdür

Bruksizm, gece olduğunda ve hatta bazı durumlarda gündüzleri de diş sıkma şeklinde isimlendirilir.

Botoks diş sıkmanın çözümüdür


Bruksizm, gece olduğunda ve hatta bazı durumlarda gündüzleri de diş sıkma şeklinde isimlendirilir. Bu kişiler pek çok zaman diş sıkmakta olduklarını hatırlamaz fakat yakınları bu hususta kendilerine uyarıda bulunabilir ya da sabah kalktıkları zaman çene bölgeleri içerisinde kasılmayla birlikte ağrılar görülür. Bruksizm aslında pek çok önemli belirti verip sorunun varlığını da bize haber vermiş olur.. Pek çok zaman klinik  bir belirti vermeden senelerce sürer. Bazı durumlar içerisindeyse akut duruma gelip kişiye fazlasıyla ciddi sıkıntılar verebilen bir hastalığa da dönüşebilir. Akut bruksizmde ise dişlerin kesici kenarları içerisinde aşınmaya bağlı  bir şekilde diş boyunun kısalması ve diş düzeyleri üzerinde fazla ince çatlaklar görülmeye başlanabilir. Öte yandan hastalar üzerinde diş mine dokusunun incelme göstermesine bağlı  olarak soğuk ve sıcak hassasiyetleri de oluşmaya başlayabilir. Bu bahsi geçen hastalarda herhangi bir  şekilde travma bulunmamaktayken diş minesi kırıkları veyahut daha öncesinde yapılmış restorasyonların kırılacak olması gibi durumlarla da karşılaşılabilir.

Botoks ise, dişlerimizi taşıyabilmemize yardımcı olabilen en büyük çene kaslarından olan masseter kaslarını kontrol altına almaktadır. Botoks enjeksiyonun mevcut etkisi ise kalitesine göre ve ayrıca  kişiden kişiye değişiklik göstermek ile birlikte 3 ila 4 ay ile birlikte 6 ila 12 ay arasında bir değişiklik göstermektedir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.