Çocuk alerjiden dolayı sürekli hastalanmakta olabilir

Bahar ayları içerisinde çok sık bir şekilde görülmekte olan alerjiler, kış aylarında kapalı ortamlarda daha çok zamanının geçirilmekte olması, özellikle de ev tozu benzerindeki iç ortam alerjenleri ile maruziyeti arttırmakta

Çocuk alerjiden dolayı sürekli hastalanmakta olabilir


Bahar ayları içerisinde çok sık bir şekilde görülmekte olan alerjiler, kış aylarında kapalı ortamlarda daha çok zamanının geçirilmekte olması, özellikle de ev tozu benzerindeki iç ortam alerjenleri ile maruziyeti arttırmakta. Yeditepe Üniversitesinin Kozyatağı Hastanesinde Çocuk İmmünoloji ve de  Alerji Uzmanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Hülya Ercan Sarıçoban, 3 haftadan çok daha uzun bir süre devam eden burun akıntısı, öksürükle birlikte öksürüğe bağlı  bulunan hırıltıların ''alerjik'' kökenli bir hastalık olabileceğine vurgu yaptı.

1 yaşın altında bulunan bebeklerde sık bir şekilde görülen besin alerjilerinin bronşiolite kadar ilerleyebilecek olduğuna da dikkatleri çekmiş olan Profesör Doktor Hülya Ercan Sarıçoban; ''Bu, aynı polenler veyahut ev tozu akarları benzerindeki burun tıkanıklıkları, burun akıntıları, öksürük ve  hırıltılı solunum şikayetleriyle kendisini göstermekte. Bebekler kış ayları içerisinde viral enfeksiyonlara çok daha yatkın bir durumda olmakta. Geçirmiş oldukları enfeksiyonlar ise bronşiolite ilerleyebilmekte. Astım ile birlikte alerjik rinit benzerindeki hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları ile karıştırılır ise, gereksiz bir durumda antibiyotik kullanılmasına ve asıl hastalığın tedavi edilmesinin gecikmesine sebep olabilmekte'' ifadelerine yer verdi.

Alerjik reaksiyon içerisinde, değişik organla birlikte sistemler değişik seviyelerde etkilendiği için, alerjik hastalıkların belirtilerinin daha değişik biçimlerde de ortaya çıkabilmekte olduğu açıkça ifade edildi. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.