Dişlerin Renginin Değişmesinin Nedenleri ve Diş Rengini Beyazlatma Teknikleri

Dişlerde değişik sebeplerle renk bozulması diğer adıyla renkleşmeler görülebilmektedir.

Dişlerin Renginin Değişmesinin Nedenleri ve Diş Rengini Beyazlatma Teknikleri

Dişlerde değişik sebeplerle renk bozulması diğer adıyla renkleşmeler görülebilmektedir. Dişler üzerinde meydana gelen renk değişimlerinin nedenlerine şöyle bir bakacak olursak yaşlanma ile birlikte travmaya bağlı durumdaki aşınmalar, asit, ilaçlara bağlı durumdaki renklenmeler, tüketimi gerçekleştirilen gıdalar, diş fırçalamama konusundaki alışkanlıklar, sigaraya benzeyen kötü alışkanlıklar, çeşitli türdeki hastalıklar ve flor benzerindeki maddeler olabilmektedir. Bleaching (beyazlatma) yöntemleri ile bunların bir çoğu giderilebilmektedir. Beyazlatma işleminin etkinliği sürecinde renkleşmenin nedeni önemli rol oynamaktadır.

İntrakoronal Diş Beyazlatma Yöntemi: Cansız olan dişlerde dişin içinden beyazlatıcı olan maddenin tatbik edilmesi gerçeğine dayanmaktadır 

Ekstrakoronal Diş Beyazlatma Yöntemi: Canlı olan dişlerde dişin dış tarafından beyazlatıcı maddenin tatbik edilmesi ile yapılmaktadır. Ev tipi veya ofis tipi beyazlatma olarak isimlendirilmekte olan iki yolla yapılabilmektedir.

Ev Tipi Beyazlatma Yöntemi: Hastanın dişlerinden alınmakta olan ölçü ile özel olan kalıplar hazırlanır. Hasta bu kalıpların içine beyazlatıcı maddeleri koyarak, dişlerine yerleştirmektedir. Hekim tarafından yapılmakta olan periyodik kontrollerde bu işlemin gün içerisinde ne kadar süre ile kullanılması gerektiğine ve bu işleme ne kadar süre ile devam edilmesi gerektiğine karar verilir. Günde ortalama  olarak 2 ila 8 saat arasında uygulama yapılmaktadır.. Bir iki hafta süre ile bu uygulamaya devam edilmektedir.

Ofis Tipi Beyazlatma Yöntemi: Hızlı ve daha etkili olan bir beyazlatma tipidir. Klinikte diş doktoru tarafından yapılmakta olan profesyonel bir beyazlatma yöntemidir. Diş etleri koruyucu olan maddelerle kaplanmaktadır. Sonrasında dişlere beyazlatma yapmak için kullanılmakta olan maddeler eklenir. Işınlar kullanılarak bu özel beyazlatıcı ilaçların kendi işlevlerini yerine getirmesi sağlanmış oluyor.. Seanslar ise 45 dakika ila 1 saat arasında bir zaman alabiliyor.. İstenilmiş olan beyazlık sağlanılana kadar da destekleyici olan birkaç seans uygulanabilmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.