Diyet yaparken en büyük hata tek tip beslenmek

Kilo verebilmek amacıyla aç kalmayı bile  pek çok zaman göze almaktayız, ne kadar aç kalmış olursak o kadar hızlı bir şekilde  kilo verebilecek olduğumuzu düşünürüz.

Diyet yaparken en büyük hata tek tip beslenmek


Kilo verebilmek amacıyla aç kalmayı bile  pek çok zaman göze almaktayız, ne kadar aç kalmış olursak o kadar hızlı bir şekilde  kilo verebilecek olduğumuzu düşünürüz. Şok diyetlerini uygulamaya başlamış olan kişiler ilk günler içerisinde bir kaç kilo vermeyi başarabilirler. Daha sonraki dönemde ise bireyin aç kalmış olmasına karşın kilo veremiyor olmasının sebebi, bireyin hem enerjisinin düşmüş olması hem ise metabolizma hızının yavaşlamış olmasından kaynaklanıyor.

Kilo aldırmakta olan besinler denildiğinde akla ilk gelmiş olan şeyse karbonhidrat bulunan besinlerdir. Şunun hiç bir şekilde unutulmaması gerekir ki hangi besin grubunu tüketmeye başlarsak tüketelim çok alınması vücudumuzda kilo şeklinde depolanacaktır. Karbonhidratın tüketilmesi, hem vücudumuza enerji vermesi yönünden hem ise vücudun yapı taşı olarak öne çıkan proteinlerin kullanılması konusunda çok daha etkilidir. Bu sebepten dolayı karbonhidrat içeriği bulunan besinler tüketilmeli lakin miktarına ise dikkat edilmesi gereklidir.

Ara öğünler genel olarak tüketilmek istenmemekte olan, tüketilmedikleri durumda daha hızlı bir şekilde kilo verebilecek oldukları düşünülen öğünler arasında yer almaktadır. Ara öğünler çok fazla kaloriden oluşuyor. Ara öğünlerin asıl maksadı insanların 2  tane ana öğün arasında düşmekte olan kan şeker seviyesi sonrasında ortaya çıkmaya başlayacak el  ve ayak titremesi, sinir bozuklukları ve bir sonraki öğüne daha fazla yüklenme isteğini ortadan kaldırabilmektir. Ara öğünler  ise bireylerin metabolizmalarının hızlanabilmelerini sağlayacağı için zayıflamalarına da çok daha fazla yardımcı olabilecektir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.