Akıllı şehir teknolojisinden çok büyük bir elektrik tasarrufu

Konya ili içerisinde yer alan bir teknoloji firması olan Logiba, kurmuş olduğu Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi (ASAS)'yle beraber %60 oranında bir elektrik tasarrufu sağlayabilmekte.

Akıllı şehir teknolojisinden çok büyük bir elektrik tasarrufu


Konya ili içerisinde yer alan bir teknoloji firması olan Logiba, kurmuş olduğu Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi (ASAS)'yle beraber %60 oranında bir elektrik tasarrufu sağlayabilmekte. Firma Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi ile Akıllı Şehir Atık Toplama Sistemi (ASAT) sayesinde il ve ilçelerde yer alan hizmetleri basitleştirmekte. Akıllı şehir altyapısını kurmuş olan firma öte yandan meteoroloji takip ile birlikte plaka tanıma sistemleri ve güç analiz benzerindeki hizmetleri de sunmakta.

Şirketin kurucusu  görevinde bulunan Lütfi Can Başaran, yapmış olduğu açıklama içerisinde boşa harcanmış olan enerjinin büyük bir problem olduğunu açıkça belirtti. Akıllı şehirle ilgili teriminin insanlarda uyandırmakta olduğu intibanın aslında çok doğru olmadığını ifade eden Başaran sonrasında ise ''Akıllı şehir demiş olduğumuzda insanların gözlerinde genel olarak ve yalnızca işlevlerin otomatikleşmesi canlanmakta. Oysaki vatandaşların hayat kalitelerini arttırabilmek amacıyla şehri etkin bir şekilde yönetmek gerekli. Bununla ilgili olarakta teknolojiyi araç şeklinde kullanarak, kentin sakinlerinden geri besleme alıp devamlı bir şekilde yeni stratejiler geliştirmek gerekli. Nesnelerin internetleri (IoT) uygulamalarının ana maddesinde yer alan veri, akıllı kent konusu içerisinde de en önemli  durumda bulunan konu başlığıdır.'' ifadelerine yer verdi.

Başaran ayrıca, ASAS’ın bugüne kadarki süre içerisinde 20 tane  il ve ilçede kurulmuş olduğunu ifade etti ve planlarının arasında ise bu teknolojiyi yurt dışına satabilmek olduğunu açık bir şekilde belirtti. Başaran öte yandan, sağlamış olduğu tasarrufun maliyetini de 2 senede çıkartmış olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.