2 Tane dev arasında çok büyük bir gerilim

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Facebook platformuyla benzeyen bir sorun yaşayarak şirketin geliştirici lisansını askıya almış olan Apple şirketi, şimdi ise aynı cezayı Google şirketine kesmiş oldu.

2 Tane dev arasında çok büyük bir gerilim


Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Facebook platformuyla benzeyen bir sorun yaşayarak şirketin geliştirici lisansını askıya almış olan Apple şirketi, şimdi ise aynı cezayı Google şirketine kesmiş oldu. Google cephesi de verilmiş olan bu katı karar karşısında sakin bir durumda kalıp Apple şirketi ile yaşanmış olan bu problemleri çözüme ulaştırabilmek amacıyla hemen çalışmaya başlamış olduklarını açık bir şekilde belirtti.

Elbette ki kafalarda şöyle bir soru oluşuyor: Geliştirici durumdaki lisansının askıya alınması  tam olarak ne demek? Bu an itibariyle ortaya çıkmış olan problemler tamamen çözülene kadar Google şirketinin çalışanları, yeni sürümlerle ilgili olarak beta geliştirmelerini hiç bir şekilde yapamayacaklar. Google Maps ile birlikte Hangouts, Gmail ve öteki beta uygulamalarla beraber çalışanlara özel durumda bulunan Gbus benzerindeki uygulamalar da bugün itibariyle hiç bir şekilde kullanılamıyor olacak.

Fakat yaşanmış olan bu durumu ise çok fazla da abartmamak gerekiyor. Apple şirketi, topluluk kuralları ile birlikte uyulmasını istemekte olduğu politikalar hususunda çok daha katı ve  fazlasıyla kuralcı. Google şirketi ile bu konuyla alakalı olarak en kısa süre içerisinde anlaşmaya varacak olduklarını düşünüyoruz. Çünkü Google şirketinin İOS üzerindeki uygulamaları da çok büyük bir kitle tarafından kullanılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.