Diz kireçlenmesinin kadınlarda daha sık görüldüğünü açıkladı

Ortalama yaşam zamanının uzaması ile beraber eklemlerdeki kireçlenme görülme konusundaki ihtimal de artmakta. 65 yaş üstündeki bireylerin %80'lik bir kısmından daha çoğunda eklem bölgesinde kireçlenme görülmekte.

Diz kireçlenmesinin kadınlarda daha sık görüldüğünü açıkladı


Ortalama yaşam zamanının uzaması ile beraber eklemlerdeki kireçlenme görülme konusundaki ihtimal de artmakta. 65 yaş üstündeki bireylerin %80'lik bir kısmından daha çoğunda eklem bölgesinde kireçlenme görülmekte. Erkeklere oran ile kadınlarda kireçlenmenin çok daha sık bir şekilde görülmekte olduğunu belirten Ortopedi Uzmanı Doktor Öğretim. Üyesi Levent Arslan eklem bölgesinde kireçlenme ile tedavi yöntemleriyle alakalı olarak bir bilgi verdi.

Yaş ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkabilmekte olan eklem kireçlenmesi özellikle de 65 yaş üstündeki bireylerin %80'lik bir kısmında görülmekte. Bunların ise yaklaşık  olarak dörtte biri sorun yaratıp hastalarda çeşitli şikayetlere sebep oluyor.

''Kireçlenmeyle ilgili ihtimali arttırmakta olan en önemli sebep yaş olmakla beraber bunun yanı sıra ispatlanmış pek çok sebep vardır'' ifadelerine yer verdi. Medicana Bahçelievler Hastanesinin Ortopedi Uzmanı görevinde bulunan Doktor Öğretim Üyesi olan Levent Arslan, ''Bunlar  ise cinsiyet ile birlikte  obezite, kalıtım ve eklemle alakalı problemler, burkulma ve de zorlamalardır. Spor yapmamakta olan,  bedenini çok hor  bir şekilde kullanan, çok fazla merdiven çıkmakta olan, ev işleriyle çok fazla uğraşan, aşırı bir şekilde kilo alan kadınlarda daha sık bir şekilde görülmekte'' ifadelerine yer vererek konuştu. Hareketle artış gösteren ve istirahatle azalmakta olan ağrı olduğu zaman ilk olarak  aklımıza kireçlenmenin gelmesi gereklidir. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.