Facebook platformu artık ona özeniyor

Facebook platformunun kurucusu  olan Mark Zuckerberg, Facebook’un geleceğiyle alakalı açıklamalar gerçekleştirdi.

Facebook platformu artık ona özeniyor


Facebook platformunun kurucusu  olan Mark Zuckerberg, Facebook’un geleceğiyle alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Dünya üzerindeki en büyük sosyal platform olarak öne çıkan Facebook, Çin’deki en büyük sosyal platformu olarak bilinen ve Tencet tarafından geliştirilmiş olan WeChat’e benzetilip. 2 platformun arasında birkaç  tane kilit önem taşımakta olan farklılıklar bulunsa bile pek çok ortak noktası bulunmakta.

Daha fazla WeChat'e benzeyen bir şekle bürünme konusunda isteği bulunan Facebook platformu, gizlilik ihlalleri benzerindeki hususlarda da çok büyük problemler yaşamıştı. Gizliliğin ön plana alınacak olduğu ifade edilen Facebook platformunun mesajlaşma uygulaması üzerinde atılması gerekli türlü adımlar bulunmakta.

Çin içerisinde neredeyse her şeyin yapılabilmekte olduğu WeChat'e benzeyen bir şeyin yapılması da nerdeyse olanaksız. Ne Apple şirketinin iMessage uygulaması ne de Facebook platformunun Messenger uygulaması ne ise kullanıcılarına uçtan uca koruma sağlamakta olan WhatsApp uygulamasının, WeChat uygulamasıyla mücadele etmesi olanaklı.

Harvard Business School içerisinden Willy Shih ''WeChat uygulamasının yapmış olduğu şey, platformuna çok daha yeni özelliklerle birlikte akışlar ilave etmesi. Yeni getirilmiş olan özellikler, platformun zaten sahip bulunduğu gücü iyice arttırmakta'' ifadelerine yer veriyor. WeChat uygulamasının neredeyse her şey için kullanılabilmekte olduğunu da açık bir şekilde ifade etmiş olan Shih, Çin’de yer alan evsizlerin bile dilendikleri esnada WeChat uygulamasının QR kodlarını kullanmakta olduğunu söylemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.