Gece mesailerine düşük riski olduğu açıklandı

Uzmanlar, hafta içerisinde en az 2 defa gece mesaisi yapmış olan kadınlarda düşük risklerinde artış saptanmış olduğunu açıkladı. 

Gece mesailerine düşük riski olduğu açıklandı


Uzmanlar, hafta içerisinde en az 2 defa gece mesaisi yapmış olan kadınlarda düşük risklerinde artış saptanmış olduğunu açıkladı. 

Kadın Hastalıklarının Doğum ile Tüp Bebek Uzmanı  görevinde bulunan Operatör Doktor Betül Görgen, gece mesaisi yapmış olan kadınların biçinde düşük yaptığı hususunda şu bilgileri aktardı; ''Gece mesaisi olması kadınlarda, gündüz ve gece algısının değişiklik göstermesine ve günlük durumdaki ritmin bozulmasına sebep olup melatonin salgısını azaltmakta. Oysa ki ''melatonin'' ise sağlıklı bir şekilde süren bir gebelikte fazlasıyla önemli bir hormondur. Aynı zaman içerisinde plesanta fonksiyonlarının sonrasında da  çok önemli bir rol sahibidir.

Kopenhag içerisinde yer alan Frederiksbeg Hastanesi’nin Meslek ile Çevre Sağlığı Departmanı’nda gerçekleştirilen bir araştırmada, gebeliği esnasında gece mesaisi yapmış olan gebe kadınlar detaylı bir şekilde gözetim altına alındı. 22.744 tane kadının gebelikle alakalı sonuçları ise Danimarka Tıbbi Doğum kayıtları üzerinden takip edildi ve tam olarak hangi gebeliğin doğum ve hangi gebeliklerin düşükle sonuçlanmış olduğu bilgisi de elde edilmiş oldu.

Çalışma içerisinde 10.047 tane kadının arasında, 3 ila 21. haftalardaki gece vardiyası çalışması bulunanların 740 tanesi düşük yapmış oldu. Gece vardiyası bulunmayan 12.697 tane kadından düşük yaptığı görülenlerin sayısı da 1.149 tane.

Gebeliğin ise 8 ila 22. haftalarının arasında hafta içerisinde 2 ya da üstündeki gece vardiyasına kalmış olan gebelerde düşük yapma risklerinde %32 oranında bir artış olması söz konusu.

Araştırmacılar  ise aynı zaman içerisinde bir ay süresince 26 defa gece çalışmış olan gebelerin düşük yapma olasılıklarının 2 misli artmış olduğunu da tekrar vurguladı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.